chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

 
 

Espace actualités

Menea in Europa

11/11/2019
Langue: NL
Document available also in: EN

Professionals van Menea hebben te maken met een toenemende internationale omgeving waarin hun klanten opereren. Buitenlands eigendom en een internationaal karakter en cultuur vragen om een andere aanpak. De core business van

/fr/file/menealogojpg-0menea_logo.jpg

Menea is het ondersteunen en begeleiden van organisaties en medewerkers bij interne en externe loopbaanbewegingen (outplacement, re-integratie). Vaak zijn dit medewerkers in een kwetsbare positie (ontslag als gevolg van reorganisatie of prestatiebeperkingen door ziekte). De doelstellingen met betrekking tot deelname aan het Erasmus+ project vanuit het oogpunt van Menea zijn:
  • het vergroten van de kennis en het vermogen om het toenemende internationale karakter van hun klanten te begrijpen;
  • de uitwisseling van kennis en ervaringen met betrekking tot programma's ter ondersteuning van werknemers in een kwetsbare positie ten opzichte van de arbeidsmarkt;
  • de uitwisseling van kennis en ervaringen met betrekking tot programma's ter ondersteuning van jongeren in de richting van sociaal ondernemerschap.

In totaal nemen vijf professionals van de Menea-organisatie deel aan het project dat bestaat uit een uitwisseling van kennis met een Noorse partner genaamd Fonix. Fonix is bekend met Erasmus+ projecten en voor Menea de ideale partner om mee samen te werken. Samen hebben we onze gezamenlijke programma's en input voor de uitwisseling van kennis al op elkaar afgestemd. Menea brengt twee keer een bezoek aan Fonix in Noorwegen en ontvangt Fonix in Nederland.  
Deelname aan dit project leidt tot een beter begrip bij de professionals van Menea (en Fonix) in de omgang met klanten in een steeds internationaler wordende omgeving en geeft een impuls aan de kwaliteit van de begeleiding van werknemers in een kwetsbare positie in hun carrière en jongeren op weg naar sociaal ondernemerschap. 
De ontwikkeling van competenties leidt uiteindelijk tot een structureel hogere klanttevredenheid, zowel aan de kant van de werknemer als aan de kant van zijn/ haar werkgever.

/fr/file/meneajpgmenea.jpg

 

Menea staat voor MENs En Arbeid. Wij zijn één van de grootste onafhankelijke human resources adviesbureaus op het gebied van door- en uitstroom van personeel. Organisatie advies, trainingen, coaching, re-integratie en outplacement zijn onze kernactiviteiten. Vanuit een landelijke dekking en met een regionaal netwerk helpen onze ervaren professionals mensen keuzes te maken in hun loopbaan. Voor organisaties zijn wij de sparringpartner voor door- en uitstroom van personeel met een maatwerk aanpak die gebaseerd is op onze 30-jarige ervaring. Het doel voor zowel mensen als organisaties is duidelijk: creëer beweging.
Vanwege het toenemende internationale karakter van onze klanten en onze oprechte nieuwsgierigheid naar de aanpak van Menea met vergelijkbare organisaties in het buitenland, hebben we een aanvraag ingediend in het kader van lerende mobiliteit (KA104, Erasmus +). Met vijf professionals uit de Menea organisatie is samen met Fonix uit Noorwegen een programma gemaakt om kennis uit te wisselen. De kennisuitwisseling is gericht op de wederzijdse aanpak, best practices en vormen van dienstverlening. Bovendien worden Menea adviseurs getraind in de Vip24 tool. 
Uiteindelijk leidt het project tot een structureel hogere klanttevredenheid. Zowel voor de opdrachtgever (werkgever) als de te begeleiden medewerker.

 

 

Door Alexander Lanni
Adviseur Menea
alanni@menea.nl

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn