chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

 
 

Blog

A pimento map online üzleti eszköz szerepe a vállalkozásoknál

09/11/2019
par Ambrus Nóra
Langue: HU

Az online üzleti lehetőségek egyszerű térképe 2019-ben, egy üzleti mentorképzésen és ezen szeretném bemutatni.

A modell szerintem minden vállalkozásnak szabadon elérhető, és a kezébe egy stratégiai fókuszpontok definiálható. A 2017. évi működési és keresési lehetőségeket a pimentomap.com oldalon találja.

A modell egy gyors analízis, továbbfejlesztett változata, egy öt elemző kör mentén, négy szempontból, egy piac, iparág, valamint a hazai és pénzügyieszközök rendszere és a megnövekedett erősségek és gyenge modellek között van. A cikkemben elérhető és mentét szeretném leírni.

/sl/file/pimentokepjpgpimentokep.jpg

Az első körben a kö vetkező kéréseket kell megválaszolni.

Vásárlók Határozd meg pontosan egy vállalkozásod jelenlegi és jövőbeli vásárlói profilját!

Értékajánlat Határozd meg pontosan és világosan, hogy ajánlott legyen a vásárlóidnak! Adja hozzá, hogy hogyan lehet létrehozni értéket számukra!

Csatornák Mily értékesítési csatornát válaszol, mikor hozza létre a termék / szolgáltatodat eljuttasd a vásárlókhoz?

Imázs                          Honnan tudnak a vállalkozásról és annak termékeiről/ szolgáltatásairól információt szerezni a vásárlók!

A második körben a bevételekre és költségekre helyeződik a hangsúly:

Bevételi modell          Döntse el, hogy a bevételi modell időalapú/ feladatalapú/ fix áras/ teljesítményalapú/ jutalékalapú/ stb.! Milyen fizetési feltételek akadnak! Milyen garancia és visszafizetési kondíciókat alkalmaz? A vásárlókkal kötött szerződés egyszeri / korlátlan időre szól/ megújítandó?

Költségstruktúra         Melyek a legfontosabb költségtényezők? Mennyire rugalmas a költségstruktúra?

A harmadik kör kérdései:

Kielégítetlen

fogyasztói igények      Van-e potenciális fogyasztóknak kielégítetlen igénye, amire a vállalkozás terméke/ szolgáltatása megoldást kínál?

Versenyelőnyök          Van-e egyedi (unikális) és tartós versenyelőnye a vállalkozásnak, amivel a versenytársak nem rendelkeznek?

Finanszírozási

lehetőségek                Aktuálisan van-e elég forrása a vállalkozásnak, hogy a fejlesztést finanszírozza, ki tudja-e várni, amíg a fedezeti pontot eléri? Milyen finanszírozási lehetőségek elérhetőek?

Kompetenciák             Középtávon rendelkezésre áll-e a megfelelő humánerőforrás a vállalkozási célok véghezviteléhez?

A negyedik körben a vevők és a profit kerül a középpontba az alábbi kérdéseken keresztül:

Alku pozíció &

egyensúly                    A vevők és a szállítók között ki az, aki könnyen befolyásolja a piaci feltételeket? Ezek az erőviszonyok mennyire kiegyensúlyozottak?

Versenyintenzitás       A verseny a piacon kegyetlen vagy gyenge? Mivel lehet ezt a versenyintenzitást jellemezni?

Profitabilitás &

folyamatosság            Mennyire magas az elérhető profitráta a piacon? Mennyire folyamatosak a bevételek?

Partnerkapcsolatok    Vannak-e a vállalkozásnak stratégiai partnerkapcsolatai, megerősíthetik/ támogathatják az üzletét?

Végül az ötödik kör kérdései, amelynél a vállalkozás növekedése, jövője kerül a fókuszba:

Növekedés &

skálázhatóság             Képes a vállalkozás nagyon gyorsan növekedni?

Üzleti fókusz               Kellően fókuszált-e az üzleti vállalkozás egy jól definiált magtevékenységre?

Pénzforgalom

szükséglet                   Mekkora a vállalkozás növekedési pénzszükséglete?

Kapcsolatiháló            Mennyire jó a vállalkozás piaci reputációja a vásárlók, a partnerek, a szállítók és a versenytársak felé?

A válaszok alapján négy féle színű köd jelölni egy jól működő és fejlesztendő területeket. Zöld szín jelzi egy nagyon jó, sárga jó, narancs egy gyenge és piros egy nagyon gyenge területeket. A munkavégzés során azt tapasztaltam, hogy a számláló társaság kiszámolná az egyedülálló szervezetfejlesztőt, és így nem tudná megtenni a vállalkozást, mint a tulajdonosok, mint nap, mint a benne dolgoznak. Ezzel a módszerrel meghatározható a növekedés és a versenystratégia kijelölése és definiálására egy fókuszok, célok. Személyes véleményem szerint a hazai generációváltások nagyobb számban irányítják a sikereket,

. http://pimentomap.com

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn