chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

 
 

Espace actualités

Pomorska škola Kotor na danima obeazovanja i učenja odraslih

04/11/2019
Langue: HR

Manifestacija “XVIII Dani obrazovanja i učenja odraslih“ otvorena je u četvrtak, 10. oktobra 2019. godine, u prostorijama Ministarstva prosvjete.

Učesnicima i javnosti predstavljene su aktuelnosti obrazovanja odraslih u Crnoj Gori i obrazovne ponude organizatora obrazovanja odraslih za sticanje i razvoj ključnih kompetencija. Manifestaciju je otvorio Omer Mehmedović, sekretar Ministarstva prosvjete, nakon njega, učesnicima se obratio Duško Rajković, direktor Centra za stručno obrazovanje koji je govorio o samim počecima ove manifestacije u Crnoj Gori.

Rukovoditeljka Odjeljenja za obrazovanje odraslih i cjeloživotno učenje, Ljiljana Garić, istakla je ciljeve koje treba postići realizacijom aktivnosti ovogodišnje manifestacije.

O aktuelnostima u obrazovanju odraslih i realizovanim aktivnostima u okviru projekta EPALE govorila je Gordana Bošković, savjetnica u Odjeljenju za obrazovanje odraslih i cjeloživotno učenje. Gđa Bošković bila je i moderatorka skupa.

Manifestaciji su prisustvovali predstavnici: Ministarstva prosvjete, Centra za stručno obrazovanje, Zavoda za školstvo, ZZZCG, Ispitnog centra, MRSS-a, Privredne komore, škola, organizatora obrazovanja odraslih, kao i naše Škole koja je licencirani organizator obrazovanja odraslih.

Organizator “XVIII Dani obrazovanja i učenja odraslih“ bio je Centar za stručno obrazovanje.

Aktivnosti predstavnika naše Škole u okviru “XVIII Dani obrazovanja i učenja odraslih” bile su sljedeće: predstavili smo svoju obrazovnu ponudu u sjevernoj (Bijelo Polje i Berane) i centralnoj regiji (Podgorica i Nikšić).

U ponedjeljak, 14.oktobra, održali smo prezentaciju u Bijelom Polju, a dan kasnije u Beranama.

U četvrtak, 17. oktobra, predstavili smo svoju obrazovnu ponudu u Podgorici, u prostorijama Privredne komore.

Aktuelnosti obrazovanja odraslih, u Nikšiću, prezentovali smo u petak, 18. oktobra.

Predstavljanje obrazovne ponude prekvalifikacije za zanimanja kadet nautičke struke i kadet brodomašinske struke ispred naše Škole održali su direktor Veljko Botica i nastavnici Ivan Perčin i Miloš Trivić.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn