chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

Espace actualités

VTK/STK BiH i APOSO potpisali Memorandum o saradnji

01/11/2019
par Daria Mrsic
Langue: HR

 

Generalni sekretar Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Nihad Bajramović i direktorica Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH Maja Stojkić, potpisali su 30. 10. 2019. godine Memorandum o saradnji kojim se promoviše saradnja između privrednih subjekata i obrazovnih institucija, a u cilju unapređenja obrazovanja u skladu sa potrebama tržišta rada.

 

Memorandum je potpisan u okviru okruglog stola na temu „Unapređenje obrazovanja kroz saradnju privrede i obrazovnih institucija sa primjerima dobre prakse“ koji je danas i održan u prostorijama Komore, a koji su zajedno organizovali VTK/STK BiH, APOSO i projekt “Poboljšanje i razvoj obrazovnog sistema za plastičare u BiH (IDEAL).

 

Prema rječima sekretara Bajramovića, Komora kao servis privrede artikuliše njihove zahtjeve prema nadležnim institucijama, u ovom slučaju obrazovnim, kako bi se krenulo u reformu obrazovanja u skladu sa potrebama tržišta rada. Stoga raduje činjenica da su se danas u Komori okupili relevantni akteri kako bi izneli svoja viđenja, potrebe, prijedloge i sugestije, a sve u cilju iznalaženja adekvatnih rješenja za aktuelnu problematiku koja se odnosi na neusklađenost obrazovnog kadra sa potrebama tržišta rada.

 

Izvor: http://www.komorabih.ba/

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn