Aller au contenu principal
Resource Details
RESSOURCE

Peta številka revije Skillset and match

Septembrska številka Cedefopove revije Skillset and match vsebuje poročilo in intervjuje s praznovanja Cedefopove 40-letnice. Prinaša prve ugotovitve raziskave European skills and jobs (Evropske spretnosti in službe), pa tudi najnovejše informacije s področja poklicnega izobraževanja in usposabljanja v Evropi.

V tokratni številki preberite tudi o nespretnostih kandidatov, s katerimi se srečujejo delodajalci v Evropski uniji, o trendih v ponudbi spretnosti, o zahtevah pri poklicnem izobraževanju in usposabljanju v naslednjem desetletju ter o kakovosti kvalifikacij, pridobljenih z izobraževanjem. Objavljeni so tudi trije intervjuji: z generalnim direktorjem Generalnega direktorata za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje, Michelom Servozom; z vodjem Unesco-Unevoc, Shyamalom Majumdarjem; in s svetovalko pri ocenjevanju pri Wordlskills, Jane Shackleton.

Navdušile pa vas bodo tudi zgodbe o uspehu, ki jih prinaša VET (Vocational education and trainig, Poklicno izobraževanje in usposabljanje): »VET te pripravi na življenje; dobiš priložnost delati s strokovnjaki, nekaj, česar ti ne more dati splošno izobraževanje.«

Revija je dostopna tudi v Knjižnici Andragoškega centra Slovenije (ACS).

Resource Details
Resource author
Cedefop
Type de ressource
Autre
Date de publication
Login (0)

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!