chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

 
 

Ressource

Individanpassad vuxenutbildning - Skolforskningsinstitutet

Langue: SV

Posté par EPALE NSS Sverige

Ur förordet till rapporten: Vuxenutbildningen fyller flera viktiga funktioner i det svenska utbildningssystemet. Den ska ge elever med oavslutad skolgång en andra chans. Den ska förbereda eleverna på ett liv som medborgare och den har en arbetsmarknadsförberedande funktion, inte minst vad gäller nyanländas etablering på arbetsmarknaden. Sverige har ett relativt omfattande system för vuxenutbildning och antalet elever inom den här typen av utbildning är till exempel större än inom gymnasieskolan. Vuxenutbildningen möter dessutom utmaningar såsom heterogena grupper och kontinuerlig antagning. Ett sätt att möta dessa utmaningar är genom individanpassad undervisning och användning av digitala verktyg. Hur detta bäst görs är dock en fråga där de verksamma uttryckt behov av stöd och mer kunskap i de behovsanalyser som myndigheten har gjort.
Det är därför angeläget att denna systematiska översikt, Individanpassad vuxenutbildning – med fokus på digitala verktyg, adresserar dessa frågor.

Läs rapporten på Skolforkningsinstitutets hemsida.

Individanpassad vuxenutbildning Skolforskningsinstitutet

Auteur(s) de la ressource: 
NSS EPALE
Date de publication:
Jeudi, 19 Septembre, 2019
Type de ressource: 
Études et rapports
Pays:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn