chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

 
 

Ressource

Objavljeni so rezultati raziskave TALIS 2018

Langue: SL

Posté par Ana Peklenik

Ali učitelji pri poučevanju uporabljajo več tradicionalnih metod kot v preteklem letu? Se počutijo pripravljene, ko začnejo poučevati? Katerih izobraževalnih programov se udeležujejo in kako to vpliva na njihovo delo? Kako v svojo pedagoško prakso vključujejo znanja in spretnosti? Raziskava TALIS je osredotočena na ta vprašanja in analizira tudi profesionalni razvoj pedagoških delavcev. Svoje odgovore so podali tako učitelji kot ravnatelji. 

Publikacija TALIS 2018 Results: Teachers and school leaders as lifelong learners ponuja oblikovalcem šolskih politik nekaj predlogov za krepitev znanja in spretnosti. Tako OECD spodbuja profesionalizacijo pedagoških delavcev.

Tiskana verzija je na voljo v Knjižnici ACS, elektronska na spletni strani OECD, ki je opravila raziskavo. Rezultati raziskava in ostala gradiva v slovenščini so dostopni na spletni strani Pedagoškega inštituta.

Ana Peklenik je zaposlena v Promocijskem in informacijskem središču Andragoškega centra Slovenije, kjer se ukvarja predvsem s knjižnično-dokumentacijsko dejavnostjo.

Auteur(s) de la ressource: 
OECD
ISBN: 
978-92-64-54134-4
Date de publication:
Mercredi, 19 Juin, 2019
Langue du document
Type de ressource: 
Études et rapports
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn