chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

 
 

Ressource

Profesionalni razvoj izobraževalcev odraslih in vloga programa EU

Langue: SL

Posté par Maruša Bajt

Namen pričujočega gradiva je prikazati in konceptualizirati profesionalni razvoj izobraževalcev odraslih ter preučiti vpliv programa EU na profesionalni razvoj izobraževalcev odraslih v Sloveniji.


Gradivo je sestavljeno iz treh tematskih sklopov in zaključnega dela.
V prvem tematskem sklopu (poglavje 2) prikazujemo nekatere ključne karakteristike, pomembne za razumevanje sistema izobraževanja odraslih v Sloveniji.
V drugem (poglavje 3) (i) je prikazana konceptualna opredelitev profesionalnega razvoja izobraževalcev odraslih, (ii) podana so izhodišča za razumevanje profesionalnega razvoja izobraževalcev odraslih v kontekstu evropske politike izobraževanja odraslih ter evropskih programov in projektov, (iii) prikazane so poti, zakonodaja, raziskave ter temeljne vloge, pomembne za razumevanje profesionalnega razvoja izobraževalcev odraslih v Sloveniji.
Tretji tematski sklop (poglavje 4) prikazuje: (a) rezultate evalvacijske študije o učinkih programa Erasmus+ na profesionalni razvoj izobraževalcev odraslih v Sloveniji, (b) analizo učinkov individualne mobilnosti izobraževalcev odraslih na njihov profesionalni razvoj, (c) ugotovitve intervjujev s koordinatoricama programa EU na dveh izbranih ljudskih univerzah o učinkih programa EU (individualna mobilnost, strateška partnerstva) na profesionalni razvoj zaposlenih v organizaciji.
V zaključku so povzeti ključni poudarki za razumevanje profesionalnega razvoja izobraževalcev odraslih ter podani razmisleki o vplivu programa EU na profesionalni razvoj izobraževalcev odraslih.

 

/fr/file/naslovnicaprofesionalnirazvojpng-0naslovnica_profesionalni_razvoj.png

 

 

Gradivo je CMEPIUS pripravil v sodelovanju z doc.dr. Borutom Mikulcem z Oddelka za pedagogiko in andragogiko na ljubljanski Filozofski fakulteti.

 

 

 

Maruša Bajt je članica Nacionalne podporne službe EPALE Slovenija, ki deluje v okviru CMEPIUS-a.

 

 

Auteur(s) de la ressource: 
dr. Borut Mikulec, Ana Stanovnik Perčič
Date de publication:
Mercredi, 26 Juin, 2019
Langue du document
Type de ressource: 
Étude de cas
Pays:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn