chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

 
 

Ressource

Poglobljen pregled najnovejših trendov na trgu dela

Langue: SL

Posté par Nevenka Kocijančič

Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj – OECD je konec aprila izdala poročilo z naslovom The Future of Work: Employment Outlook 2019, ki ponuja poglobljen pregled najnovejših trendov na področju trga dela in kratkoročnih obetov v državah OECD.

Publikacija obravnava podatke z različnih področij, na primer digitalizacije gospodarstva, trendov trgovinske menjave, rasti različnih panog, starajoče se populacije itd. Prinaša nove podatke iz držav članic OECD o stabilnosti zaposlitev, pod-zaposlenosti in dostopu do dobrih služb. Naslavlja vprašanja kolektivnih pogajanj, regulacije trga dela, oblikovanja izobraževanja odraslih, primernega za izzive prihodnosti in zagotavljanju socialne varnosti.

Branje je mogoče na spletu (na voljo je publikacija v angleščini in francoščini), obiščete pa lahko tudi spletno stran Discover the employment outlook 2019, kjer so na voljo videi, primerjava kazalnikov za posamezne države in povzetki ugotovitev.

Nevenka Kocijančič je zaposlena na Andragoškem centru Slovenije kot urednica spletnih strani. Že vrsto let se ukvarja s promocijo izobraževanja in učenja odraslih, v zadnjem času pa opravlja operativne naloge za projekt EPALE.

Auteur(s) de la ressource: 
OECD
ISBN: 
9789264497009
Date de publication:
Jeudi, 25 avril, 2019
Langue du document
Type de ressource: 
Niveau national et politiques
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn