chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

Espace actualités

Sastanak međuinstitucionalne radne grupe za upravljanje kvalitetom( QM)

13/06/2019
par Daria Mrsic
Langue: HR

 

Međuinstitucionalna radna grupa za upravljanje kvalitetom se sastala u srijedu, 22. 5. 2019 u Sarajevu, kako bi se dogovorila načela budućeg rada i saradnje. Sagledavanje dosadašnjih aktivnosti , ali i ispunjenja operativnog plana međuinstiucionalne radne grupe za QM, moralo se staviti u kontekst sve većeg  interesa institucija na svim nivoima vlasti  za uvođenje sistema i alata upravljanja kvalitetom.

 

Međuinstitucionalna radna grupa je od samog početka formirana s ciljem razmjene znanja iz oblasti upravljanja kvalitetom, te pružanja stručne podrške institucijama putem mentorstva.  Do sada su članovi i članice grupe za upravljanje kvalitetom uspjeli izraditi Metodološke smjernice za implementaciju  ISO standarda u javnoj upravi, smjernice za ispitivanje zadovoljstva korisnika, kao i  smjernice za ispitivanje zadovoljstva zaposlenih u javnoj upravi. Glavna tema 13. sastanka u Sarajevu  bila je nastavak daljeg  rada i razvoja.

 

Sljedeći sastanak  je dogovoren za septembar 2019. s ciljem pripreme konferencije o upravljanju kvalitetom.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email