chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

 
 

Espace actualités

Volwassenenonderwijs hervormd om werking te professionaliseren

12/06/2019
Langue: NL

De Vlaamse regering heeft het volwassenenonderwijs hervormd om de werking te professionaliseren. De centra zijn verplicht een hoger minimumaantal cursisten te hebben waardoor het aantal centra in Vlaanderen vanaf 1 september halveert. De hervorming van het volwassenenonderwijs moet de centra meer zichtbaarheid geven, een duidelijke plaats in het onderwijsveld en meer slagkracht.

Heel wat mensen vinden de weg naar het volwassenenonderwijs, maar het kan nog beter, want Vlaanderen scoort internationaal gezien niet goed op levenslang leren. Om daar verandering in te brengen heeft de Vlaamse regering het volwassenenonderwijs hervormd om de werking te professionaliseren. De centra zijn verplicht een hoger minimumaantal cursisten te hebben waardoor het aantal centra in Vlaanderen vanaf 1 september halveert. De kleinere instellingen sloegen dus de handen in elkaar met andere centra in de buurt. Dat moet het mogelijk maken het beschikbare geld efficiënter in te zetten, een professioneler personeelsbeleid te voeren en de cursisten een breder aanbod te bieden. Ook moet de hervorming meer samenwerking mogelijk maken met bijvoorbeeld de arbeidsbemiddelingsdienst VDAB en Syntra.

‘De hervorming van het volwassenenonderwijs geeft onze centra meer zichtbaarheid, een duidelijke plaats in het onderwijsveld en meer slagkracht’, zei Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) bij de aankondiging van de plannen.

Lees verder op de website van De Tijd

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn