chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

Kako je EPALE povezan s programom Erasmus+?

Erasmus+  novi je program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport za razdoblje od 2014. do 2020. čiji je cilj poboljšanje kvalitete i važnosti kvalifikacija i vještina. Zamjenjuje Program cjeloživotnog učenja i program za obrazovanje odraslih Grundtvig.

Program Erasmus+ otvoren je svim učenicima, nastavnicima, naučnicima, volonterima, voditeljima mladih i osobama koje rade u amaterskim sportovima. Programom se osiguravaju i sredstva za partnerstva među obrazovnim institucijama, organizacijama za mlade, poduzećima, lokalnim i regionalnim tijelima i nevladinim organizacijama te pruža potpora reformama u državama članicama kako bi modernizirale obrazovanje i osposobljavanje te promovirale inovacije, poduzetništvo i zapošljivost.

Programom Erasmus+ financira se EPALE u okviru Ključne aktivnosti 2. Člankom 14. stavkom 1. točkom (b) pravne odluke pruža se potpora donošenju programa Erasmus+ i stavlja naglasak na učenje odraslih i kontinuirano obrazovanje i osposobljavanje.