chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plateforme électronique pour l'éducation et la formation des adultes en Europe

 
 

Kako je EPALE povezan s programom Grundtvig?

Program Grundtvig dio je Programa cjeloživotnog učenja Europske unije od 2007. do 2013. Program je predstavljao podršku pojedincima i organizacijama uključenima u nestrukovno obrazovanje odraslih pri sudjelovanju u aktivnostima i projektima u području osposobljavanja.

EPALE je nastao iz potrebe dionika programa Grundtvig za prostorom za razmjenu ideja i praksi radi razvoja njihove profesionalne prakse. Događaji i mreže programa Grundtvig omogućili su prostor za raspravu o ideji i pokretanje razvoja e-platforme EPALE.

Pozivamo mreže i projekte koje je podržavao program Grundtvig da postanu korisnici e-platforme EPALE. Međutim, EPALE nastoji doprijeti i do ostalih stručnjaka u području učenja odraslih koji još nisu uključeni u europske projekte.

Platforma EPALE nudit će interaktivne funkcionalnosti koje će korisnicima omogućavati povezivanje s ostalim korisnicima diljem Europe, sudjelovanje u raspravama i razmjenu dobrih praksi. U knjižnici resursa mrežno će mjesto objavljivati i pozivati se i na resurse koji su nastali u okviru programa Grundtvig. Projekte ćemo poticati da na platformi objavljuju svoje događaje i dijele dobre prakse i resurse koje su izradili.