Aller au contenu principal
Event Details
9 Jun
2020

Naučimo se posneti in zmontirati kratek video

Slovenia
Ljubljana
to

V juniju bomo organizirali prvo letošnjo EPALE delavnico, tekom katere se boste naučili posneti in zmontirati kratek video. Tako boste lahko prispevali k večji vidnosti vaših prispevkov na platformi EPALE ter hkrati na zanimiv način predstavili svojo aktivnost/projekt/organizacijo.

Delavnica je namenjena strokovnim delavcem na področju izobraževanja odraslih, ki bi se želeli preizkusiti v snemanju in montiranju kratkih videov, s pomočjo katerih lahko obogatijo tudi svoje prispevke, ki jih pripravlajo za objavo na platformi EPALE.

Delavnica bo potekala v več fazah; od teorije, do končnega izdelka, izvedena pa bo v  celoti preko spleta. Vsebovala bo veliko samostojnega praktičnega dela ob podpori mentorja.

Za spremljanje seminarja boste poleg računalnika in internetne povezave, potrebovali še zvočnike oziroma slušalke, zato vas prosimo, da pred samim seminarjem preizkusite delovanje omenjene opreme. Podrobnejše informacije o dostopu do spletnega seminarja vam bomo posredovali preko e-pošte, ki jo boste navedli ob prijavi.

Delavnica bo potekala v treh delih:

Torek, 9. junij 2020 ob 11.00 – 13.00 - Teoretični del V uvodnem teoretičnem delu boste poleg nekaj teoretičnih osnov dobili praktična navodila in napotke, ki vam bodo pomagali pri samostojni izdelavi videa, kar je tudi cilj delavnice.

Praktični del: Četrtek, 11. junij 2020 - Delo na scenariju: –  oddate ideje (scenarije), mentor vam naslednji dan pošlje komentarje v obliki video posnetka

Torek, 16. junij 2020, od 10.00 do 15.00 - Online delo z mentorjem na montaži (vsak udeleženec ima na voljo pol ure, urnik bo na voljo naknadno)

Za praktično delo »doma« boste potrebovali telefon, če imate dodatno opremo, kot so mikrofon, luči,… je zaželeno, da jih uporabite. Razdeljeni boste v skupine po dva, ki bosta skupaj napisala idejo (scenarij) za kratek video. Scenarij boste oddali v pregled mentorju in dobili komentar. Razdelili si boste delo in posneli potrebne materiale za video, potem pa se boste lotili montaže. Dobili boste predlog za uporabo brezplačnega montažnega programa in video navodila, kako ga uporabljati. Za snemanje in montažo boste imeli na voljo nekaj dni, video boste potem poslali mentorju in dobili termin za konzultacije preko video konference.  

Delavnico bo vodil Marko Kumer Murč - režiser, scenarist in producent, ustanovitelj filmske produkcije EnaBanda in Rusalka films.

Prijave in število udeležencev:

Na delavnico se je možno prijaviti le »v paketu«! Rezervirajte si torej čas, da boste lahko sodelovali tako na spletnem delu, kot opravljali aktivnosti doma.   Število mest na delavnici je omejeno. Prijave preko spletnega obrazca zbiramo vse do petka, 5. junija.

V primeru velikega zanimanja, bomo morali omejiti število udeležencev iz iste organizacije omejiti na dva posameznika. Hvala za razumevanje!

Udeležba na delavnici je brezplačna!

Event Details
État
As planned
Type d'évènement
Séminaire de perfectionnement professionnel
Type d'organisateur
Évènement NSS
Organiser name
Nacionalna podporna službe EPALE Slovenija
Coordonnées
ana.stanovnik-percic@cmepius.si
Groupe cible
Universitaires, étudiants, chercheurs en andragogie
Réseaux et organisations de formation des adultes
Projets et partenariats
Thème couvert
Frais de participation
Off

Vous avez connaissance d'un événement?

N'hésitez pas! Cliquez sur le lien ci-dessous et proposez un événement dès maintenant!

Dernières discussions

Discussion EPALE : les compétences numériques comme moyen d'accéder aux opportunités de formation tout au long de la vie

Dans le cadre de notre focus sur les compétences numériques comme moyen d'accéder aux opportunités de formation, EPALE organise une discussion en ligne le 27 mai 2020.

Plus