chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Aikuiskoulutuksen eurooppalainen foorumi

 
 

Uusin sisältö

Kompetansebehovsutvalget (KBU) ble oppnevnt i 2017. Utvalget har analysert Norges kompetansebehov. I den siste rapporten konkluderer de med at selv om Norge fungerer godt når det gjelder utdanning og sosial likhet, er det noen utfordringer i Norge knyttet til kompetanse. Blant disse utfordringene er:

"Global medborgarskapsundervisning (GCED) är en form av samhälleligt lärande som involverar elevernas aktiva deltagande i projekt som tar upp globala frågor av social, politisk, ekonomisk eller miljömässig karaktär. De två huvudelementen i GCE är 'globalt medvetande'; den moraliska eller etiska aspekten av globala frågor och 'globala kompetenser', eller färdigheter som är avsedda att göra det möjligt för eleverna att delta i att förändra och utveckla världen." Allt det där låter ju trevligt och bra, så vem skulle kunna motsätta sig ett sådant initiativ?
11 helmikuu 2020
, Johanni LARJANKO
(en)

Ibland känns det som en omöjlig spricka, den mellan hopplöshetens profeter och de nästan oändligt många små initiativ som görs i hållbar riktning. Jag kan känna att de i domedagskören som skriker högst använder detta som ursäkt för att inte göra något alls. Det är redan för sent, loppet är kört, vi har passerat point of no return.

10 helmikuu 2020
, Johanni LARJANKO
(en)
Tunnisteet:

Pähkinänkuoressa

Tervetuloa pohjoismaiseen portaaliin, johon on kerätty sisältöä kaikista viidestä Pohjoismaasta.

 Tanska

 Suomi

 Islanti

 Norja

 Ruotsi

Ajankohtaiset keskustelut

Käyttäjän Emil Thirup-Sorknæs kuva
0 Comments
15 toukokuu 2018 - Emil Thirup-Sorknæs (Dansk (da))

Nordic portal