News
Uutiset

Provedena radionica „Protokoli osiguravanja uvjeta antiseptičkog rada u ordinaciji dentalne medicine“ - ORDINACIJA UŽIVO na DENTEX-u

Ambitio-012

Predavači Učilišta Ambitio Dijana Didak, bacc. med. techn., Ivanka Firić, magistra sestrinstva i Jadranka Petrinec, bacc. med. techn. održali su 17.05.2018.godine (četvrtak) radionicu na temu “Protokoli osiguravanja uvjeta antiseptičkog rada u ordinaciji dentalne medicine” u sklopu kongresa DENTEX 2018. na Zagrebačkom velesajmu,“Rad UŽIVO u ordinaciji”. 

Radionica je bila namijenjena dentalnim asistentima koji su s velikim zanimanjem pratili prezentaciju nekih od najvažnijih postupaka, a koje je potrebno poštivati prilikom rada u dentalnom timu i u ordinaciji. Praktično su prikazani osnovni principi križne infekcije i njezino sprečavanje u uvjetima ordinacije dentalne medicine, prezentirana je pravilna tehnika higijenskog, kirurškog pranja ruku, navlačenja sterilnih rukavica i sterilne zaštitne odjeće, demonstriran je postupak dezinfekcije sluznice i kože pacijenta za oralnokirurški zahvat, priprema stomatološke jedinice i površina za operativni zahvat u usnoj šupljini, te se educiralo o označavanju i pravilnom zbrinjavanju odpada u ordinaciji dentalne medicine.

Ova radionica bila je ujedno i nastavak stručnih radionica „Dentalni asistent“ koje Učilište Ambitio uspješno održava od početka godine. Iduća radionica na Učilištu Ambitio planirana je 15.09.2018. godine.

Login (0)

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy julkaistaksesi kommentteja.

Haluatko kirjoittaa artikkelin?

Älä epäröi!

Klikkaa alla olevaa linkkiä ja aloita uuden artikkelin julkaisu!

Viimeisimmät keskustelut

EPALEn verkkokeskustelu: Aktiivinen ikääntyminen ja elämän siirtymät

Mikä elämän siirtymävaiheissa on haastavaa? Miten sukupolvien välinen oppiminen voi auttaa aktiivisessa ikääntymisessä ja elämän siirtymävaiheissa?

Lisää

EPALE verkkokeskustelu: Uutisia koskeva aikuisten medialukutaito – miksi se on tärkeää juuri nyt?

Kerro näkemyksesi uutisia koskevasta aikuisten medialukutaidosta!

Lisää

EPALEn verkkokeskustelu: terveelliseen elämään liittyvien taitojen kehittäminen koronaviruksen aikakaudella

Osallistu verkkokeskusteluun ja katso suora verkkolähetys!

Lisää