chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Aikuiskoulutuksen eurooppalainen foorumi

Uutishuone

Inspirer folk til at læse med Reading Ahead

30/08/2016
, Kristoffer HANSEN KINDT
Kieli: DA
Document available also in: EN NL

I dag, den 15. juni 2016, lancere det britiske læseagentur The Reading Agency nye materialer for deres projekt for 2016- og 17, der hedder Reading Ahead. Programmet har til formål at opmuntre unge så vel som gamle, der har læseproblemer, eller som bare ikke læser i deres fritid, til at begynde at læse.

Omkring 9 millioner englændere i den arbejdsduelige alder, har problemer med læsningen eller har det  svært ved at regne. Reading Ahead vil hjælpe denne gruppe ved at ændre deres indstilling til læsning ved at åbne nye døre og give dem positive oplevelser ved det skrevne ord. Hele 92% følte sig mere sikre når de læser efter at have deltaget i The Reading Agency seneste program i 2005 (Six Book Challenge).

Reading Ahead bygger succesen fra Six Book Challenge, der inddrog mere end 48.000 mennesker over hele England i 2015. Projektet brugte biblioteker og deres lokale samarbejdspartnere sammen med universiteter, aftenskoler, fængsler og arbejdspladser som base for deres arbejde. Deltagerne fik muligheden for at vælge seks forskellige bøger, som de så læste og bagefter skrev en anmeldelse af.

Et godt eksempel er Theresa. Hun er 33 år gammel og meldte sig til kurset igennem hendes engelskklasse på aftenskolen hun går på, i den Engelske by Derby. Hun siger ”Da jeg færdiggjorde Reading Ahead’s kursus følte jeg en utrolig stolthed og det gjorde min kæreste også. Jeg fik øget min selvtillid helt vildt, endda så meget, at jeg nu føler mig fult ud i stand til at hjælpe mine børn med deres lektier”.  

Northampton College, som har været en del af programmet i ni år, har netop modtaget en pris fra Reading Ahead fordi de nu har fået mere end 200 elever beståede elever i deres gratis undervisningstilbud, som bliver tilbudt online, med mulighed for støttende undervisningstilbud på skolen. Rektor på skolen, Pat Brennan-Barret siger: ”Vi forsøger at forbedre vores elevers læsefærdigheder, ved at bruge bibliotekerne som center for vores engelskundervisning. Reading Ahead hjælper vores elever med skriften, så vel som med læsningen”

En af de mange elever som modtog deres læsecertifikat var Jahanara, en online engelskstuderende som havde levet i 24 år i England, dog med lille kontakt til det engelske sprog. Hun læste sin første bog som en del af programmet, og besøger nu det lokale bibliotek flere gange om måneden.

En anden succeshistorie kommer fra Uxbrigdes Colleges, som har taget en digital indgangsvinkel til Reading Ahead studerende fra alle niveauer; lige fra onlinekurser, til studerende som er ved at tage studentereksamen. Det foregår sådan at Uxbrigdes Colleges modtager feedback samt boganmeldelser via onlineplatformen Moodle. Ud af de 204 der gennemførte i 2015, udviste 15 % bedre resultater i samtlige kurser som blev taget online. Ydermere var 27% blevet bedre i Matematik og engelsk. Indtil videre har 930 studerende gennemført kurset i 2016. Rektor Laraine Smith siger: ”På Uxbrigdes Colleges tror vi meget på projektet Reading Ahead, og vi er både glade og stolte over de fremskridt som vores studerende præsterer på kurset.”

Den britiske handelsminister Nick Boles siger: ”At læse en bog er en fremragende måde at blive draget ind i en ny verden på, et sted hvor man kan møde nye karakterer eller blive genforenet med andre. Jeg elsker at læse og jeg er meget stolt over at støtte Reading Aheads store arbejde, og jeg håber at mange flere vil drage nytte af projektet, og komme i gang med at læse.       

  • The Reading Agency tilbyder en rabat ved tilmelding inden tirsdag 11. oktober.
     
  • Deltag i chatten om Reading Ahead på Twitter ved hjælp #ReadingAhead og @readingagency
  • Læs mere på www.readingagency.org.uk
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn