chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Aikuiskoulutuksen eurooppalainen foorumi

Uutishuone

RIC Novo mesto je gostil tuje strokovnjake na mednarodnem usposabljanju v okviru projekta TIME@net

30/05/2016
, Tina Strnad
Kieli: SL

V začetku aprila (od 4. do 8. aprila 2016) smo v Razvojno izobraževalnem centru Novo mesto gostili tuje strokovnjake, ki so se udeležili 30 urnega pilotnega usposabljanja osebja, ki se neposredno srečujejo z mladimi z motnjami v duševnem razvoju. Osnova usposabljanja je bil program, razvit v projektu TIME @ Net, v katerem RIC Novo mesto sodeluje kot partner.

Namen usposabljanja je bil opremiti strokovnjake s strateškimi kompetencami, potrebnimi za učinkovito in uspešno vključevanje mladih z motnjami v duševnem razvoju v usposabljanje in zaposlitev s poudarkom na povezovanju s podjetji in drugimi pomembnimi organizacijami že od začetka procesa vključevanja. Po končanem usposabljanju bodo udeleženci prenesli znanje pridobljeno na usposabljanju v svojo državo z izdelavo individualnih planov vključevanja oseb z motnjami v duševnem razvoju v tesnem sodelovanju izobraževalnih organizacij s trgom dela.

Pripravili smo kratek VIDEO o usposabljanju. Vabljeni k ogledu!

Več o projektu (informacije in gradiva) na naši spletni strani www.ric-nm.si  ter na spletni strani projekta: http://www.timenet.eu/.

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn