Hyppää pääsisältöön
Resource Details
TIETOLÄHDE

Zgodovina Filozofska fakultete Univerze v Ljubljani

Ob 100-letnici te pomembne znanstveno-raziskovalne institucije je Znanstvena založba Filozofske fakultete (FF) izdala monografijo, ki na pregleden in sistematičen način kaže vsa obdobja njenega delovanja. Pa ne le to – ustanovitev in delovanje umešča v širši družbeni kontekst vseh držav, v katerih je delovala oziroma deluje. Opremljena s fotografijami, citati in viri je odličen pregled zgodovine, preteklosti in sedanjosti. Govori tako o zunanjosti – selitvi v nove prostore, razporeditvi in spremembah študijskih programov ipd., ampak tudi in predvsem o ljudeh – ustanoviteljih, rektorjih, dekanih, profesorjih, študentih in simpatizerjih … vseh, ki jih delovanje fakultete zadeva. To pa je celotna družba. 

Študij na FF je končala cela vrsta učiteljev, predavateljev, raziskovalcev. Na Oddelku za pedagogiko in andragogiko se kalijo nove generacije izobraževalcev odraslih. Prof. dr. Ana Krajnc, utemeljiteljica andragogike v slovenskem in širšem prostoru, je za mednarodno prepoznavnost fakultete nedvomno ena ključnih oseb.

Ana Peklenik je zaposlena v Promocijskem in informacijskem središču Andragoškega centra Slovenije, kjer se ukvarja predvsem s knjižnično-dokumentacijsko dejavnostjo.

Resource Details
ISBN
978-961-06-0233-0
Resurssin tekijä(t)
Dušan Nečak, Tone Smolej, Kornelija Ajlec, Peter Mikša, Barbara Šatej
Resurssin tyyppi
Muu
Maa
Julkaisupäivämäärä
Asiakirjan kieli
Login (0)
Tagit

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy julkaistaksesi kommentteja.

Want to add a resource ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new resource!