chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Aikuiskoulutuksen eurooppalainen foorumi

Resurssi

Múzeumi tudásélmény

Kieli: HU

Julkaisija József Kriston-Vízi

A múzeumokat is felelősség terheli a felnövekvő és felnőtt nemzedék fejlődésének előmozdításáért törvényileg is meghatározott alapfeladatuknak megfelelve. A gyűjteményében őrzött tudás interpretációjára a múzeumoknak – ha elfogadják az új tudásfelfogást – olyan szolgáltatásokat kell nyújtaniuk, amelyekben a résztvevők lehetőséget kapnak életszerű és a gyakorlatban is alkalmazható tudás megszerzésére. Ehhez szükséges az egyéni igényeinek megfelelő, kooperatív tevékenység által elért múzeumi élmény biztosítása.  S talán elsőre úgy tűnik, hogy az egyéni igények és a kooperatív tevékenységben van némi ellentmondás, valójában nagyon is jól illeszkednek egymáshoz.

Felmerül a kérdése, hogy ha valójában az a tudás értékes, amelyet az egyén a mindennapi életben, változatos helyzetekben tud alkalmazni, akkor ehhez hogyan járulhat hozzá egy-egy múzeumi program? A Magyar Nemzeti Múzeumban múzeumpedagógusként dolgozva, a szerző kollégáival erre keresik a választ és több programot dolgoztak ki, amelyekben változatos módszerekkel kísérelték meg a múzeumi tudásélmény elérést.

Resurssin tekijä(t): 
Suba Eszter Leona
Julkaisupäivämäärä:
Lauantai, 21 joulukuu, 2019
Asiakirjan kieli
Resurssin tyyppi: 
Artikkelit
Maa:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn