chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Aikuiskoulutuksen eurooppalainen foorumi

 
 

Uutishuone

KVALIFIKOVANA ŽENSKA RADNA SNAGA ZA BOLJU BUDUĆNOST

31/08/2019
Kieli: HR

26. avgusta  je u prostorijama hotela ,,Franca" održana konferencija povodom prezentacije projekta ,,Kvalifikovana ženska radna snaga za bolju budućnost", koji finansira Evropska unija, a JU Dom starih ,,Bijelo Polje" sprovodi sa Centrom za socijalni rad Novi Pazar, Ministarstvom rada i socijalnog staranja Crne Gore i Ministarstvom za rad, zaposljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.

Direktor Doma starih, Dejan Pavićević istakao je da je ovo prvi projekat prekogranične saradnje na šta smo posebno ponosni i što je još jedan dokaz kontinuiranog rada na podizanju nivoa usluge prema najstarijim i najosjetljivijim članovima naše zajednice.

,,Cilj je radno angažovanje 20 gerontodomaćica koje će biti posebno obučene za pružanje usluga pomoći u kući, čime će se pozitivno uticati na lokalno tržište rada, ali i na unapređenje kvaliteta socijalne zaštite", rekao je Pavićević i izrazio nadu da će ovaj i svi budući projekti prekogranične saradnje naših ustanova biti snažan osnov za zajedničke inicijative, na putu ka Evropskoj uniji, koje će dovesti do još boljeg položaja osoba koje se nalaze u stanju socijalne potrebe.

Ispred JU Centar za socijalni rad Novi Pazar obratio se direktor Adnan Dizdarević i obećao da će sve projektne aktivnosti biti realizovane u planiranom roku.

On je dodao da će iskustva stečena na ovom projektu u velikoj mjeri doprinijeti efikasnijem radu Centra za socijalni rad Novi Pazar.

Ispred Ministarstva rada i socijalnog staranja obratila se Ivana Šuković koja je izrazila zadovoljstvo što će ovaj projekat doprinijeti stvaranju boljeg socijalnog ambijenta u Bijelom Polju.

Detaljnije na stranici: https://www.facebook.com/domstarihbp

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn