chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Aikuiskoulutuksen eurooppalainen foorumi

Kalenteri

В Търговище споделят опит за ученето на възрастни

Julkaisija Zhuliyan GOCHEV 3 kuukautta 3 viikkoa sitten

Keskiviikko 8 heinäkuu 2020
Търговище
,

Националното звено за подкрепа (НЗП) на EPALE организира семинар за Платформата, който ще се проведе на територията на Търговищка област. Събитието е на тема „Добри практики в сектора за учене на възрастни“ и ще се състои на 8 юли 2020 г. в областния административен център – град Търговище.

Семинарът ще открит от д.ик.н. Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители и член на Координационния съвет на Националната платформа „Обединени за ученето на възрастни“, г-н Митко Стайков – областен управител на област Търговище и от г-жа Елка Станчева – началник на регионалното управление на образованието.

Във въвеждащия панел ще бъде представена актуална информация за Електронната платформа за учене на възрастни в Европа, някои полезни онлайн инструменти и тематични фокуси на EPALE до края на 2020 година.

Основната част от програмата на семинара е отделена за представяне на добри практики. Те очертават широк кръг от основните теми и субтеми на Платформата, които са важни за общностите на професионалистите в сектора за учене на възрастни от Европа и България. Практиките, които ще бъдат представени на събитието, са свързани с развитието на уменията на възрастните обучаеми, валидирането и разгръщането на разнообразни дейности за учене през целия живот. Програмата предвижда специален фокус и върху добрите практики за учене на възрастни, предлагани от културните институции в Търговищка област – регионалната библиотека, регионалния исторически музей и читалищата.

Своебразният микс от конкретни примери, свързани с ученето на възрастни, ще позволи на участниците в събитието да превърнат в реалност една от най-важните цели, за постигането на която е създадена EPALE: споделянето на опит между професионалистите.

Националното звено за подкрепа на EPALE припомня на професионалната общност в България, че това е третият семинар за добри практики за учене на възрастни. Първите два семинара бяха проведени през 2019 г.  съответно в Старосел и в гр. Габрово.

Семинарът се осъществява по проект № 604378-EPP-1-2018-1-BG-EPPKA2-EPALE-NSS, изпълняван от Министерството на образованието и науката и е съфинансиран от Програмата на Европейския съюз в областта на образованието, обучението, младежта и спорта „Еразъм +”.

Pääkieli:
Tapahtuman tyyppi : 
Konferenssi
Osallistumismaksu: 
Ei
Verkkotapahtuma: 
Ei
Järjestäjä: 
Национално звено за подкрепа на Електронната платформа за учене на възрастни в Европа (EPALE)
Järjestäjän tyyppi: 
Kansallisen tukipalvelun tapahtuma
Yhteystiedot: 
Валентина Дейкова - ръководител на Националното звено за подкрепа на EPALE.
EU-hankenro: 
Проект № 604378-EPP-1-2018-1-BG-EPPKA2-EPALE-NSS
Osallistujamäärä: 
< 100
Kohderyhmä: 
Aikuiskoulutusverkostot ja -organisaatiot
Käsiteltävä teema:
Tavoitteet: 
Да представи добри практики в сектора за учене на възрастни в Търговищка област и да превърне в реалност една от основните цели на EPALE: споделяне на опит от професионалистите. Очакван принос към създаване на условия за формиране на учещи региони.
Odotetut oppimistulokset: 
Споделен опит между професионалистите, представляващи институции и организации за учене на възрастни в област Търговище. Създаване на първоначални предпоставки за формиране на Търговищка област като учещ регион.
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email