Hyppää pääsisältöön
Event Details
7 Oct
2020

Габрово популяризира ученето през целия живот

Bulgaria
Габрово (Gabrovo)
to

От 7 до 9 октомври за шеста поредна година в град Габрово ще се проведат Национални дни за учене през целия живот. Събитието се организира от Министерството на образованието и науката с финансовата подкрепа на Програма „Еразъм+“ на Европейския съюз, в партньорство с Областна администрация Габрово, Регионално управление на образованието – Габрово и с активното съдействие на Община Габрово.

Дните имат за цел да насочат, мотивират и насърчат повече български граждани да се включват в дейности за учене през целия живот, вкл. в пандемична среда. Ще бъдат популяризирани възможности за осъществяване на такива учебни дейности, както чрез присъствено обучение, така и чрез обучение в електронна среда от разстояние.

Дните за учене през целия живот имат съществен и реален ежегоден принос към изпълнението на Националната стратегия за учене през целия живот за периода 2014-2020 година. Този принос се осъществява и през настоящата 2020 година, която е последната година от действието на тази Стратегия.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще открие Дните за учене през целия живот на 7 октомври от 17,30 ч на площад „Възраждане“. В рамките на откриването ще бъдат връчени и годишните награди за принос в развитието на сектора за учене на възрастни. Голямата награда за цялостен принос „Златен ключ“ ще получи д.ик.н. Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители. Номинацията за тази награда е инициирана от общността на сектора за учене на възрастни в резултат от решение на Координационния съвет на Националната платформа „Обединени за ученето на възрастни“ от м. юли тази година.

Програмата на Дните предвижда провеждане на работни ателиета за обмен на добри практики, изложение на институции за образование и обучение на възрастни, информационен ден за Електронната платформа за учене на възрастни в Европа (EPALE), разнообразни по формат работни срещи и един учебен ден. Събитията са организирани в различни интересни комуникационни точки на територията на град Габрово. 

Актуална информация за всички събития по време на Дните за учене през целия живот е достъпна на интернет страницата на националния координатор за учене на възрастни http://lll.mon.bg/ и на профилите на Националното звено за подкрепа на EPALE в социалните мрежи.

Националните дни за учене през целия живот, които ще се проведат в гр. Габрово, се осъществяват по Проект № 614188-EPP-1-2019-1-BG-EPPKA3-AL-AGENDA „Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни”, финансиран с подкрепата на Програмата на Европейския съюз в областта на образованието, обучението, младежта и спорта „Еразъм +”.

Достъп до информация за събитието може да бъде получен чрез:

http://lll.mon.bg/

https://www.facebook.com/EPALE.BG/;

https://twitter.com/epale_bulgaria;

 

Event Details
Tila
Kuten suunniteltu
Tapahtuman tyyppi
Konferenssi
EU-hankenro
Проект № 614188-EPP-1-2019-1-BG-EPPKA3-AL-AGENDA „Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни”
Järjestäjän tyyppi
Muu tapahtuma
Järjetäjän nimi
Екипът на националния координатор за учене на възрастни.
Yhteystiedot
Валентина Дейкова - национален координатор за учене на възрастни. v.deikova@mon.bg
Osallistujamäärä
< 100
Kohderyhmä
Aikuiskoulutusverkostot ja -organisaatiot
Käsiteltävä teema
Tavoitteet
Популяризиране на значението на ученето през целия живот.
Odotetut oppimistulokset
Повишена осведоменост за ползите от ученето през целия живот.
Osallistumismaksu
Ei

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy julkaistaksesi kommentteja.

Onko sinulla jokin tapahtuma mielessäsi?

Älä epäröi jakaa sitä! Klikkaa alla olevaa linkkiä ja ehdota tapahtumaa!

Viimeisimmät keskustelut

EPALEn verkkokeskustelu: terveelliseen elämään liittyvien taitojen kehittäminen koronaviruksen aikakaudella

Osallistu verkkokeskusteluun ja katso suora verkkolähetys!

Lisää

EPALEn online-keskustelu: Monimuoto-oppiminen aikuiskoulutuksessa

Torstaina 26. marraskuuta klo 11.00-17.00 Suomen aikaa, EPALE järjestää online-keskustelun aiheesta monimuoto-oppiminen aikuiskoulutuksessa. Keskustelu järjestetään nyt täysin uudella formaatilla, jossa tilaisuus alkaa 30 minuutin suoralla verkkolähetyksellä, jonka aikana ja jälkeen keskustelua jatketaan EPALEn verkkoalustalla.

Lisää

EPALEn online-keskustelu: ikäihmisten sosiaalinen osallisuus ja sukupolvien välinen oppiminen

EPALE järjestää online-keskustelun ikäihmisten sosiaalisesta osallisuudesta ja sukupolvien välisestä oppimisesta keskiviikkona 28. lokakuuta klo 11.00 alkaen. Kommentit aukeavat 19. lokakuuta, jolloin osallistujat voivat halutessaan esitellä itsensä ja julkaista kommenttinsa etukäteen. Tule mukaan keskustelemaan!

Lisää