chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Euroopa täiskasvanuhariduse veebikeskkond

Ajaveeb

Razvoj zmožnosti, potrebnih za delo

02/07/2015
looja Ajda Turk
Keel: SL
Document available also in: EN

Se izobraževalci odraslih preveč osredotočamo na razvoj zmožnosti, potrebnih za delo? Ali pa jim namenjamo premalo pozornosti? Katere so tiste zmožnosti, ki so res potrebne za delo? In katere so one druge, za delo nepotrebne?

V zadnjih letih so predvsem zaradi gospodarske krize in povečane brezposelnosti postala vprašanja razvoja zmožnosti za delo, višanja zaposljivosti in zaposlenosti zelo aktualna. Izobraževalci odraslih se srečujemo na eni strani z očitki, da so usposabljanja preveč osredotočena na potrebe trga dela, in hkrati na drugi strani z očitki, da so programi, predvsem tisti, ki so usmerjeni na splošnejše izobraževalne vsebine, takšni, da dajejo znanja, ki so za trg dela neuporabna. V situaciji, ko so finančni in kadrovski omejeni, moramo izobraževalci odraslih (pa tudi oblikovalci politik, financerji in raziskovalci) sprejemati odločitve o tem, katerim programom bomo dali prednost – bodo to ustvarjalne delavnice ali bodo to delavnice tujega jezika za tiste, ki želijo iti delat v tujino. Na strani razmišljujočega izobraževalca to izzove številne dileme, razmisleke in dvome.

Vprašanje razvoja zmožnosti za delo tudi v knjižnicah ni novo. Informacijski servis Borza dela v Mestni knjižnici Ljubljana (MKL) deluje skoraj dvajset let, to vprašanje vključujemo tudi v različna predavanja in delavnice, ki jih organiziramo. Zmožnosti za delo so knjižnice prepoznale kot pomembne tudi na mednarodni ravni in ga obravnavamo npr. v okviru projekta LinkINjob – job hunting with help of librarians. Razvoju zmožnosti za delo je bil posvečen tudi strokovni Razvoj zmožnosti, potrebnih za delo, eden od 21 strokovnih dogodkov, ki smo jih v Tednu vseživljenjskega učenja 2015 različni izvajalci organizirali v okviru projekta Uresničevanje prenovljenega Evropskega programa za učenje odraslih (EPUO) 2014–2015 v Sloveniji. Poleg primerov iz MKL sta na našem dogodku svoje dejavnosti predstavila tudi Zavod RS za zaposlovanje ter Javni zavod Cene Štupar, svojo osebno izkušnjo pa še Vesna Velišček, Slocally.

Fotografija: Simona Resman predstavlja projekt LinkINjob – job hunting with help of librarians na strokovnem dogodku EPUO

Več praktičnih primerov na navedenem dogodku, je pokazalo, da sta razvoj zmožnosti za delo in zmožnosti potrebnih za druga področja življenja zelo povezana in prepletena. Npr. spretnosti iskanja in obvladovanja informacij o tem, ali je potencialni delodajalec redni plačnik socialnih prispevkov, so podobne spretnostim iskanja informacij o možnostih prostočasnih aktivnosti v izbranem lokalnem okolju. Prav tako so zmožnosti učinkovitega javnega nastopanja ali reševanja konfliktov prenosljive med delovnim okoljem in zasebnim življenjem. Ko udeleženec izobraževanja usvoji uporabo elektronske pošte, je njegovo znanje uporabno za izmenjavo družinskih fotografij, pošiljanje ponudb za delo in komunikacijo med sodelavci. Ustvarjalne delavnice obdelovanja digitalnih fotografij se lahko odražajo v tem, da posameznik izdela kreativno predstavitev svojega podjetja, ali pa da se kakšna prostočasna aktivnost, kot so potovanja, poveže v podjetniško idejo za samozaposlitev.

Prepletenost zmožnosti za delo in za druga področja življenja, pa potem nadalje odpira številna vprašanja o tem, katere zmožnosti razvijati, kdaj in kako jih razvijati, kdo naj to plača. Izkušnje mentorjev pri delavnicah vseživljenjske karierne orientacije in podobnih programov ter udeležencev različnih izobraževanj za razvijanje zmožnosti za delo, so nas vodile do sklepov, da je za celovito razvijanje zmožnosti potrebno sodelovanje različnih partnerjev in kombiniranje več metod dela – svetovanje, coaching, izobraževanje, klubi iskalcev zaposlitve, prostor za delo, subvencije, odvisno od potreb posameznika, delodajalca in lokalnega okolja. Pri takšnem razumevanju so pomembne dejavnosti borz znanja, središč za samostojno učenje, študijski krožki, dejavnosti številnih društev in knjižnic.

Fotografija: Delavnice Borze dela, Arhiv MKL

Naše izkušnje torej nakazujejo, da na eni strani razvoj zmožnosti za delo ni ločen od osebnega razvoja posameznika ter da na drugi strani osebni razvoj posameznika  in dejavnosti za tisto »drugo« plat, kot so zabava, prosti čas, kulturno udejstvovanje in neformalno druženje, niso ločene od razvoja zmožnosti za delo. Spodbujanje pretoka znanja in izkušenj med enim in drugim področjem pa je izziv za nas, ki delamo v izobraževanju odraslih.

 

dr. Simona Šinko, Mestna knjižnica Ljubljana


Simona Šinko v Mestni knjižnici Ljubljana vodi Center za vseživljenjsko učenje. V izobraževanju odraslih je dejavna na različnih ravneh – od individualnega dela v obliki mentorstva, do konceptualnih predlogov in obravnave problematik politike izobraževanja odraslih. Navdušuje jo obravnava vprašanj o izobraževalni vlogi knjižnic, o potencialu izobraževanja odraslih za spreminjanje družbenih razmerij in za izboljševanje kakovosti vsakdanjega življenja posameznikov.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn
  • Kasutaja Luisa Puppo pilt
    Thanks to Simona Šinko for her post, which pinpoints the need to highlight the interlinks of learning between the different areas of life. I woul like to receive more information about the interesting LinkINjob project. Making learners aware of the transferability of skills is the challenge. We first tested the approach on occasion of the Learning2.0gether LLP Leonardo TOI project, which "matched" the employability gap of Web2.0-skilled 18-29 agers with the Web2.0 skills needs of over 50 business staff. The challenge was met through a process (syllabus - testing- training) to enable young people to become the "Social Media Trainers" of +50s. The experience as project partner spurred us to develop new methodologies, contents and deliverables.