chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Euroopa täiskasvanuhariduse veebikeskkond

 
 

Ressurss

Posebna tematska številka revije International Review od Education

Keel: SL

Postitaja Ana Peklenik

Odprti spletni tečaji so za vseživljenjsko učenje pomembni, saj omogočajo pridobivanje najrazličnejših znanj najširšemu krogu ljudi. Odpira pa se vrsta vprašanj, ne samo pedagoških in didaktičnih, pač pa tudi tehnično-tehnoloških, izvedbenih, organizacijskih, oblikovnih in drugih.

V publikaciji je poleg obsežnega predgovora, ki predstavlja spletne tečaje v širšem kontekstu, pet prispevkov. Avtorji prihajajo tako iz Evrope kot Azije in predstavljajo rezultate svojih raziskav. Vsekakor je zanimiva študija primera o avtoritativni razsežnosti kulturnega okolja. Kdo bi si mislil, da se tudi učenci na daljavo v učnih situacijah lahko počutijo zapostavljene? V senci razvoja virtualnih tečajev nastajajo novi poslovni modeli, ki omogočajo večjo kakovost, lepšo obliko, privlačnejši videz spletnih platform, zato je na mestu vprašanje, komu tak prenos znanja največ prinese.

Celotna publikacija v tiskani obliki je na voljo v Knjižnici ACS, predstavitev in posamezni članki pa so prosto dostopni na spletni strani založbe Springer.

Ressursi autor(id): 
Mie Buhl (ur.)
Lars Birch Andreasen (ur.)
Avaldamiskuupäev:
Esmaspäev, 30 Aprill, 2018
Dokumendi keel
Sisestage ressurss: 
Artiklid
Sildid:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn