chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Euroopa täiskasvanuhariduse veebikeskkond

Ressurss

Brochure over de opbrengsten van een EVC-traject en een ervaringsprofiel

Keel: NL

Postitaja Anna Geertsma

In deze brochure leest u wat EVC oplevert, hoe u zich voorbereidt op een EVC-traject en hoe dat vervolgens verloopt. Daarna komt het zogenaamde Ervaringsprofiel aan de orde. Dit instrument vergroot eveneens de inzetbaarheid van uw medewerkers.

EVC is de methodiek van het Erkennen van Verworven Competenties. Tijdens een EVC-traject brengen medewerker in kaart welke kennis en ervaring zij binnen én buiten het werk hebben  opgedaan. Dat wordt afgerond met een landelijk erkend Ervaringscertificaat, waarin de competenties van de medewerker zijn vastgesteld. EVC biedt ook een versnelde weg naar een diploma. Als gemeente krijgt u daardoor hoger opgeleid personeel en uw medewerker realiseert zich wat hij waard is. Daardoor is hij beter voorbereid op veranderingen in het werk en wordt daadwerkelijk breder inzetbaar. Een belangrijke reden waarom het A+O fonds Gemeenten EVC stimuleert. Onder meer door het verstrekken van voorlichtingsmateriaal, een helpdesk, subsidie en de selectie van EVChofleveranciers. De CAO gemeenten stimuleert eveneens EVC als opstap naar een diploma van minimaal mbo2 niveau. De sociale partners onderstrepen daarmee dat ze het belangrijk vinden dat dat alle gemeenteambtenaren minstens over dat opleidingsniveau beschikken. 

Ressursi autor(id): 
A+O fonds gemeenten
Avaldamiskuupäev:
Esmaspäev, 1 Detsember, 2014
Dokumendi keel
Sisestage ressurss: 
Muu
Riik:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn