Blog
Blog

Burnout Aid – predstavitev delavnic za preprečevanje izgorelosti v nevladnem sektorju

V petek, 26. november 2021 je v organizaciji Društva Mesto žensk potekala predstavitev delavnic za preprečevanje izgorelosti v nevladnem sektorju.

Izraz »burnout« ali izgorelost na delovnem mestu nam je dobro znan, zdi se nam, da vemo, kako izgorelost izgleda, vemo, da moramo bolje paziti nase, vendar pogosto preprosto nimamo dovolj resursov za soočanje s to težavo. Pojav izgorelosti se najpogosteje povezuje s podpornimi poklici in gospodarstvom, le izjemoma pa se govori o izgorelosti v nevladnem sektorju.

V petek, 26. november 2021 je v organizaciji Društva za promocijo žensk v kulturi – Mesto žensk potekala predstavitev delavnic za preprečevanje izgorelosti v nevladnem sektorju.

Dogodek je delavke_ce v nevladnih organizacijah informiral in ozaveščal o problemu izgorelosti ter ponudil metode in orodja, kako preprečevati in se soočiti z izgorelostjo preko boljšega razumevanja funkcioniranja nas samih in organizacij v katerih delujemo.

Na dogodku so bila predstavljena orodija, ki jih NVO lahko najdejo na spletni strani projekta Burnout Aid nato pa je sledil pogovor s strokovnjakoma dr. Tino Bončina in dr. Urošem Drčićem ter raziskovalko Tjašo Hauptman na temo specifik izgorelosti v nevladnem sektorju v Sloveniji in širše. Dogodek se je zaključil z izvedbo delavnice s predstavitvijo izbranih vaj in metod, ki jih nevladne organizacije lahko uporabljajo za preprečevanje izgorelosti med zaposlenimi in prostovoljci. 

Pogovor z Tino Bončina, Urošem Drčić in Tjašo Hauptman.

Društvo za promocijo žensk v kulturi Mesto žensk od leta 2019 s partnerjema Culture Shock Foundation (Poljska) in K-Zono (Hrvaška) sodeluje pri mednarodnem projektu Burnout Aid, ki se ukvarja z izgorelostjo v nevladnem sektorju.

V okviru projekta smo do sedaj pripravili poročila o dostopni literaturi, terensko raziskavo med nevladnimi organizacijami na Hrvaškem, Poljskem in v Sloveniji, opravili pogovore s strokovnjaki, osmislili in testirali scenarije za izvedbo delavnic, namenjenih zaposlenim v NVO. Trenutno pa je v fazi testiranja tudi samoevalvacijski vprašalnik o izgorelosti za nevladne organizacije in posameznike, ki bo na podlagi rezultatov ponudil nabor priporočil, orodij in metod.

Urška Lipovž je sociologinja in aktivistka LGBTQ, ki z Mestom žensk sodeluje od leta 2018. Januarja 2020 je prevzela vodenje odnosov z javnostmi. Je tudi članica kolektiva Lezbična četrt, ki letno organizira festival z enakim imenom.

Login (1)

Want to write a blog post ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new article!

Viimased arutelud

EPALE 2021 fookusteemad. Alustame!

Kutsume sind rikastama eelseisvat aastat oma panuse ja ekspertiisiga! Alustuseks võta osa veebiarutelust, mis toimub teisipäeval, 9. märtsil kell 10-16 (CET). Kirjalik arutelu toimub otseülekandena ja juhatab sisse 2021. aasta fookusteemad. Arutelu juhivad EPALE toimkonna nimel Gina Ebner ja  Aleksandra Kozyra EAEA-st.

Veel

EPALE kogukond: Jagage oma edukaid täiskasvanuhariduse projekte töökohal õppimise kohta.

Töökohal õppimise temaatilise fookuse osana tahame kuulda teie – EPALE kogukonna – arvamusi kõigi edukate projektide, algatuste ja programmide kohta.

Veel