chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Euroopa täiskasvanuhariduse veebikeskkond

 
 

Uudistetoimetus

Ny norsk satsing: integreringsmottak

06/10/2016
Keel: NB

Den norske regjeringen vil opprette integreringsmottak for flyktninger og asylsøkere i Bodø, Steinkjer, Kristiansand, Larvik og Oslo. Vox skal levere viktig deler av tilbudet på mottakene.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) offentligjorde plasseringen av de fem onsdag i forrige uke. Det er et mål at minst to mottak skal være i full drift innen nyttår. De tre siste skal være i gang innen mars 2017. Tidlig kartlegging av kompetanse og karriereveiledning er viktige elementer i opplegget.

– Sammen skal kartleggingen av kompetanse og karriereveiledning sørge for bedre og mer målrettede tiltak. Vi må vite hva folk kan og vil før vi legger en plan for videre utdanning eller jobb, sier Vox-direktør Gina Lund.

Vox har ansvaret for å utvikle en selvregistreringsløsning for kompetansekartlegging av nyankomne flyktninger. Verktøyet har vært til uttesting på Ankomstsenter Østfold i Råde i høst og skal etter hvert tilbys på integreringsmottakene, og i alle ordinære asylmottak.

Vox har også ansvar for å utvikle og prøve ut karriereveiledning på integreringsmottakene Det er karriereveiledere fra de lokale karrieresentrene som skal tilby karriereveiledningen.

– Vi er glad for at karriereveiledningen skal gjennomføres av profesjonelle karriereveiledere fra de fylkesvise karrieresentrene, sier seksjonsleder Cathinca F. Hatlem i Vox, som leder Nasjonal enhet for karriereveiledning.

Les mer om dette temaet på nettstedet til Vox.

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn