chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Euroopa täiskasvanuhariduse veebikeskkond

 
 

Uudistetoimetus

Posjeta delegacije Policijske akademije Međunarodnom centru za obuku policijskih službenika - ILEA i Nacionalnom univerzitetu za javnu upravu

19/05/2016
Keel: HR

Dana 21. i 22. aprila 2016. godine, direktor Policijske akademije, Rajko Peković i prevodilac Snežana Kadović, prisustvovali su radnim sastancima Međunarodnom centru za obuku policijskih službenika - ILEA i Nacionalnom univerzitetu za javnu upravu sa ciljem ugovaranja obuka za službenike Policijske akademije, službenike Uprave policije i tužilaštva.

Prvog radnog dana, gospodin Peković se sastao sa direktorom Nacionalnog univerziteta za javnu upravu, gospodinom Jozsefom Bodom. Prilikom posjete Univerzitetu, prikazano je nekoliko taktičkih vežbi iz oblasti policijskog prava, kriminalistike, javnog reda i mira, samoodbrane i rukovanja naoružanjem. Prezentovan je rad i razvoj samog Univerziteta, studije koje on nudi, uključujući bečelor, master i doktorske studije, a u vezi sa tim i uslovi za napredovanje u policijskoj službi. 

Drugog radnog dana, direktor Policijske akademije sastao se sa direktorom Međunarodnog trening centra ILEA, specijalnim FBI agentom, Johnom Terpinasom, i generalnim direktorom Međunarodnog trening centra Ministarstva unutrašnjih poslova Mađarske, gospodinom pukovnikom Istvanom Farkasom. Tokom ova dva sastanka, gospodin Peković je predstavio potrebe za obukama službenika Policijske akademije, službenika Uprave policije, kao i tužilaštva.

Potpisivanje Sporazuma o saradnji između Policijske akademije i Nacionalnog univerziteta za javnu upravu, koje je bilo planirano tokom ove posjete, odloženo je i obaviće se elektronskim putem.

Izvještaj sačinila

Savjetnica za međunarodnu saradnju i portparolka

mr Jelena Tomić

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn