chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Euroopa täiskasvanuhariduse veebikeskkond

Uudistetoimetus

Észtországban idén tavasszal 6 225 felnőtt vehet részt ingyen szakmai továbbképzésen

31/03/2016
Keel: HU
Document available also in: ET EN

/et/file/7-taiskasvanuharidus2jpg-07-taiskasvanuharidus_2.jpg

Sel kevadel jõuavad tasuta tööalased koolitused 6225 inimeseni

Az észt Oktatási és Kutatási Minisztérium kihirdette a szakmai továbbképzések új állami programját. 471 kurzus lesz ingyen elérhető 32 különböző területen. Az idén tavasszal 6 225 fő vehet majd részt ingyen valamilyen szakmához kötődő képzésen.

A képzéseket az ország különböző pontjain található szakképző központokban és felsőfokú szakképzést nyújtó iskolákban tartják olyan felnőttek számára, akiknek megélhetése és munkaerő-piaci versenyképessége jelentősen javul a képzés elvégzésével.

A szakmai továbbképzések programjának célcsoportját azok a felnőttek alkotják, akik nem rendelkeznek szakmai végzettséggel vagy akiknek kompetenciái frissítésre szorulnak. Az ingyenes kurzusokon anyagi helyzettől vagy korábbi végzettségtől függetlenül mindenki számára biztosított a részvétel. A képzéseket a képző központok és iskolák közreműködésével, a regionális és szakmai képzési igényekre figyelemmel választották ki.

Kairi Solmann programvezető szerint ez alkalommal a számítógépes ismeretek, a vendéglátás, az étkeztetés és az építőipar területén indítanak több kurzust.

Az Európai Szociális Alap és az észt Oktatási és Kutatási Minisztérium „A felnőttoktatás támogatása és a tanulási lehetőségek javítása” fellépés keretében finanszírozza a képzéseket. A 2009–2015-ös korábbi program során 42 000 felnőtt számára volt elérhető térítésmentesen képzés.

További információért látogasson el az Oktatási és Kutatási Minisztérium honlapjára: www.hm.ee/tasuta-kursused (külső hivatkozás)

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn