chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Euroopa täiskasvanuhariduse veebikeskkond

Uudistetoimetus

Obuka za žene na temu društvene kohezije

03/12/2019
looja Snežana Kršikapa
Keel: HR

U okviru programa Dijalog za budućnost, UNDP je objavio poziv za obuku za žena na temu društvene kohezije. Obuka će biti održana u Podgorici, a program obuke za liderstvo i razvoj vještina zastupanja ima za cilj da osnaži žene da doprinesu unapređenju društvene kohezije u lokalnim zajednicama, kao i u zemlji i regionu.

Ovaj program obuke je namijenjen svim djevojkama i ženama koje imaju mogućnost da utiču na razvoj svojih zajednica. Obuka je otvorena i za djevojke i žene koje su aktivne u bilo kojem sektoru, uključujući NVO, javne institucije, privatni sektor, medije, a kroz svoj angažman žele da doprinesu unapređenju društvene kohezije. Donja starosna granica je 18 godina, dok gornja granica ne postoji.

Obuka se realizuje kroz 3 modula, koji traju po dva do tri dana: I modul – rodna ravnopravnost i participacija žena, koncept roda i rodnih stereotipa, institucionalni, politički i socijalni aspekti rodne ravnopravnosti, važnost učešća žena u donošenju odluka, domaće i međunarodno zakonodavstvo i smjernice ka da su u pitanju ljudska prava, mir, rodna ravnopravnost. II modul – društvena kohezija, osnovni koncepti, interkulturalna komunikacija, izgradnja povjerenja, poštovanje različitosti. III modul- od ideje do akcije: javno zastupanje i dizajn projekata, vještine zastupanja i prezentovanja ideja, mapiranje saveznika i strategije umrežavanja, dizajn inovativnih rješenja na osnovu potreba korisnika/ca i zajednice. Organizator snosi kompletne troškove prevoza, smještaja i ishrane za potrebe učešća na treninzima.

Prijave za program obuke su na linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc_LkhH8eLXdND-R1Z5g7lVBbp33oYkeVzcOupA8m5Sxwzb6A/viewform

Više informacija o programu obuke može se dobiti na:

https://www.me.undp.org/content/montenegro/sr/home/presscenter/PublicCalls/DFF_Obuka.html,  ili na e-mail: jelena.miljanic@undp.org

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn