chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Euroopa täiskasvanuhariduse veebikeskkond

Ajaveeb

Nordplus – nordiskt och baltiskt samarbete för vuxnas lärande

02/12/2019
looja EPALE NSS Sverige
Keel: SV

Nordplus är Nordiska ministerrådets program för samarbete mellan de nordiska och baltiska länderna samt Åland, Färöarna och Grönland. Nordplus vuxen kan sökas av alla typer institutioner, organisationer och föreningar som arbetar med och på olika sätt stödjer vuxnas lärande, särskild utbildning för vuxna samt institutioner som är involverade i analyser, studier eller forskning inom området.

Nordplus vuxen ger möjlighet till samarbetsprojekt, personalutbyte samt kursdeltagande och praktik för studerande inom vuxenutbildning och vuxnas lärande. Programmet ska stärka vuxnas lärande och bidra till att möta det moderna samhällets utmaningar. Programmet ska också bidra till att stärka och utveckla det nordiska samarbetet inom utbildningsområdet och etablera en nordisk-baltisk utbildningsregion. Eftersom det inte är långa avstånd mellan samarbetsländerna går det i många fall bra att resa utan att ta flyget. Du kan dessutom söka extra pengar för inrikes resor vid behov.

I år finns det dessutom 400 000 euro extra för mobiliteter för lärare och elever eller studerande!

De som arbetar med vuxnas lärande kan också söka medel inom programdelarna Nordplus horisontal och Nordplus Nordens språk. Nordplus horisontal ger möjlighet till samarbete mellan organisationer inom olika utbildningssektorer i de nordiska och baltiska länderna. Projektsamarbete, nätverk, språkprogram och konferenser är några möjliga aktiviteter. Genom Nordplus Nordens språk kan er organisation söka bidrag för projekt och aktiviteter som bidrar till att stimulera intresset för nordiska språk och kulturer.

Alla programdelar söks i samma omgång och ansökningsverktyget hittas på nordplus webbplats:  www.nordplusonline.org Inom Nordplus söker du för alla aktiviteter i en och samma ansökan. Det betyder att du inte behöver göra olika ansökningar för samarbetsprojekt och rena mobilitesprojekt som exempelvis personalutbyte eller praktik. Dessutom söker alla deltagande länder sina mobiliteter i en och samma ansökan och pengarna beviljas till den part som är koordinator. Det betyder att deltagande länder inte behöver skicka in en ansökan var, utan allt söks i en och samma ansökan.

Om du inte har en partner till ditt tilltänkta projekt kan du registrera sig själv och söka i Nordplus egna ”partnersök”: https://www.nordplusonline.org/nor/Hvordan-soeke/PARTNERSOEK

Huvudadministratör för Nordplus vuxen är Styrelsen for Forskning og Uddannelse, SFU i Danmark. De svarar på eventuella frågor om programmet och du når dem på e-post nordplus(at)ufm.dk.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn