chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Euroopa täiskasvanuhariduse veebikeskkond

 
 

Ressurss

S svetovanjem za zaposlene do večje vključenosti v izobraževanje in usposabljanje

Keel: SL

Postitaja Urška Pavlič

Za mrežo svetovalcev iz izobraževalnih organizacij je svetovanje za zaposlene, ki ga izvajajo v sklopu Javnega razpisa za financiranje dejavnosti informiranja in svetovanja ter za ugotavljanje in vrednotenje neformalno pridobljenega znanja od 2016 do 2022, nov izziv. Nov izziv v tem, kako doseči zaposlene, še posebno manj izobražene, in tiste z nizkimi ravnmi spretnosti. Kako jih motivirati in spodbuditi, da izkoristijo številne brezplačne možnosti svetovanja, izobraževanja in usposabljanja, ki so jim ponujene v zadnjih letih z različnimi ukrepi države in ESS.

Andragoški center Slovenije v okviru projekta ESS Strokovna podpora informativno svetovalni dejavnosti in vrednotenju neformalno pridobljenega znanja 2016–2022 zagotavlja strokovno podporo svetovalcem (spletna stran zaznanje.si) in del te strokovne podpore je tudi priprava priročnika z naslovom S svetovanjem za zaposlene do večje vključenosti v izobraževanje in usposabljanje. V njem smo izzive svetovanja za zaposlene osvetlili iz različnih vidikov:

  • Dr. Andrej Kohont v prvem prispevku piše o izzivih na področju razvoja človeških virov, nosilcih vlog v ter nalog menedžmenta človeških virov in njihovem povezovanju tudi z izobraževalci in svetovalci v izobraževanju odraslih ter o iskanju sinergij sodelovanja.
  • Oboji, izobraževalci in strokovnjaki za razvoj kadrov v podjetju, moramo dobro poznati tudi značilnosti zaposlenih in vključenosti v nadaljnje izobraževanje in usposabljanje o čemer v drugem prispevku piše mag. Andreja Dobrovoljc.
  • Dr. Danijela Brečko v tretjem prispevku piše o tem kako motivirati zaposlene za učenje, pridobivanje in obnavljanje znanja. 
  • Lea Zlodej, izkušena svetovalka v enem od petnajstih konzorcijev, pa iz neposredne prakse v četrtem prispevku osvetli vlogo svetovalca pri motiviranju zaposlenih za izobraževanje in usposabljanje.
  • Vera Mlinar v predzadnjem prispevku piše o ocenjevanju znanja zaposlenih.
  • Priročnik pa zakličimo s prispevkom Urške Pavlič na temo merjenja rezultatov in učinkov svetovanja.

Priročnik je namenjen vsem, ki kakor koli vstopajo v izobraževanje in razvoj zaposlenih v Sloveniji, ki jim je mar, da se v nadaljnje izobraževanje in usposabljanje pritegne vse zaposlene, ne glede na delovni položaj, stopnjo in vrsto izobrazbe, raven razvitosti spretnosti, starost ali druge značilnosti. 

Ressursi autor(id): 
Tanja Vilič Klenovšek (ur.)
Avaldamiskuupäev:
Neljapäev, 24 Oktoober, 2019
Dokumendi keel
Sisestage ressurss: 
Muu
Riik:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn