chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plataforma electrónica dedicada a la enseñanza para adultos en Europa

 
 

Sala de prensa

Pobjednici kviza"Eumetrija", na putu EU integracija

05/02/2019
Idioma: HR

 Ministar prosvjete, Damir Šehović je na osnovu ostvarenih rezultata, pobjednicima kviza "Eumetrija", poručio da ima na koga da računa na putu evropskih integracija. Ministar je pobjednike kviza, zajedno sa predstavnicima Centra za građansko obrazovanje, Milošem Kneževićem i Milicom Zindović, primio u prostorijama Ministarstva prosvjete.
Kviz je realizovao CGO u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i Televizijom Vijesti, a kroz 10 emisija emitovan je od kraja novembra 2018. do 27. januara 2019. godine. Cilj kviza je bio pružanje doprinosa prihvaćenosti i legitimnosti procesa evropskih integracija u Crnoj Gori kao i podizanje nivoa znanja, informisanosti i zainteresovanosti srednjoškolaca za Evropsku uniju, način njenog funkcionisanja i javne politike.

Šehović je izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti da se njihov entuzijazam i znanje nagrade, te podsjetio na nastojanja Ministarstva prosvjete da kroz Fond za kvalitet i talente, iz kojeg je ove godine dodijeljeno oko 500 nagrada, podstakne trud i razvijanje talenata kod učenika i pokaže da cijeni zalaganje nastavnika.

Koordinator projekta, Miloš Knežević iz CGO, rekao je da ova organizacija prepoznaje značaj uključivanja mladih u proces evropskih integracija, te već tradicionalno organizuje kviz za srednjoškolce posvećen ovoj temi. On je najavio da će se uz podršku Ministarstva prosvjete ovaj projekat nastaviti i u 2019. godini.

Više informacija možete pronaći na sledećoj adresi: http://www.mps.gov.me/rubrike/srednje-obrazovanje/195676/sehovic-pobjednicima-kviza-Eumetrija-Crna-Gora-ima-na-koga-da-racuna-na-putu-EU-integracija.html

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn