chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plataforma electrónica dedicada a la enseñanza para adultos en Europa

 
 

Sala de prensa

Društveni uticaj i promjene kojima škole doprinose u BH društvu

29/01/2019
Idioma: HR

Međunarodno udruženje ‘Interaktivne otvorene škole’ (MIOS Tuzla) organizovalo je VIII konferenciju na temu: ‘Društveni uticaj i promjene kojima škole doprinose u BH društvu’. Konferencija, koja je održana 17. januara 2019.godine u Tuzli, bila je namijenjena obrazovnoj javnosti, odnosno predstavnicima škola, roditeljima, predstavnicima institucija i tijela odgovornih za obrazovanje na području Tuzlanskog kantona i šire, te ostalim institucijama i organizacijama koje u djelokrugu vlastitog rada imaju saradnju sa školama. Glavni cilj ovog projekta je razvijanje demokratskih, otvorenih i inkluzivnih škola u procesu odgoja i obrazovanja svakog učenika tokom školovanja sa posebnim fokusom na učenike slabijeg socioekonomskog statusa. Konferencija je organizovana u tri plenarne sesije na sljedeće teme:

  1. Obrazovanje u BiH – globalne i nacionalne perspektive
  2. Multisektorska saradnja u obrazovanju – preduslov u očekivanim promjenama
  3. Otpornost– potencijal za sveobuhvatnu podršku razvoju djece u obrazovanju

U okviru prve sesije predstavnica Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, gđa Žaneta Džumhur je imala izlaganje o temi Globalne tendencije za obrazovanje i vizija za obrazovni sektor BiH. Sesije su se odvijale u formi plenarnih izlaganja i kratke diskusije sa pitanjima publike.

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn