chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plataforma electrónica dedicada a la enseñanza para adultos en Europa

Blog

Mindannyian tegyük akadálymentessé a digitális információt!

27/12/2018
por Mária Hartyányi
Idioma: HU

Mindannyian tegyük akadálymentessé a digitális információt!

/es/file/logo1jpg-8logo1.jpg

WAMDIA - projekt logo

A legtöbb ember azt gondolja, hogy a digitális akadálymentesítés kizárólag azoknak az informatikai szakemberek a feladata, akik weboldalakat, mobil alkalmazásokat fejlesztenek. Az igazság azonban az, hogy kis odafigyeléssel mindannyian hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a digitális információ szélesebb körben, a fogyatékossággal élő emberek, idősek számára is hozzáférhető legyen. 

A 2017-ben induló, "WAMDIA - We All Make Digital Information Accessible" Erasmus+ projekt célja az, hogy az átlagos, vagy alapvető digitális készségekkel rendelkező felhasználókat is felkészítse arra, hogy akadálymentessé tegyék a digitális anyagaikat. A WAMDIA partnerek olyan képzési programot  fejlesztenek, amelyben a résztvevők megismerik azokat az alkalmazói szoftverekbe beépített egyszerű technikákat, amelyekkel a közös használatra szánt digitális tartalmak (pl. szövegszerkesztőben készült dokumentumok, prezentációk vagy PDF anyagok) akadálymentesítése napi gyakorlattá válhat. Ez különösen fontos, ha figyelembe vesszük, hogy semmi értelme annak, hogy a weboldal akadálymentes, ha az oldalról letölthető dokumentumokra ez nem igaz.

  • Projekt időtartam: 2017 október –2019 szeptember
  • Projekt azonosító: 2017-1-ES01-KA202-038673
  • Koordinátor: La Universidad de Alcalá a través del Departamento de Ciencias de la Computación
  • Résztvevő országok: Spanyolország, Magyarország, Olaszország, Svédország, Írország
  • Weboldal: http://wamdia.eu

Hartyányi Mária

e-mail: maria.hartyanyi@itstudy.hu 

iTStudy Hungary Oktatóközpont

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn