Pasar al contenido principal
Blog
Blog

Mindannyian tegyük akadálymentessé a digitális információt!

A legtöbb ember azt gondolja, hogy a digitális akadálymentesítés kizárólag azoknak az informatikai szakemberek a feladata, akik weboldalakat, mobil alkalmazásokat fejlesztenek. Az igazság azonban az, hogy kis odafigyeléssel mindannyian hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a digitális információ széles körben, mindenki számára, köztük a fogyatékossággal élő emberek, idősek számára is hozzáférhető legyen.

Mindannyian tegyük akadálymentessé a digitális információt!

WAMDIA - projekt logo

A legtöbb ember azt gondolja, hogy a digitális akadálymentesítés kizárólag azoknak az informatikai szakemberek a feladata, akik weboldalakat, mobil alkalmazásokat fejlesztenek. Az igazság azonban az, hogy kis odafigyeléssel mindannyian hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a digitális információ szélesebb körben, a fogyatékossággal élő emberek, idősek számára is hozzáférhető legyen. 

A 2017-ben induló, "WAMDIA - We All Make Digital Information Accessible" Erasmus+ projekt célja az, hogy az átlagos, vagy alapvető digitális készségekkel rendelkező felhasználókat is felkészítse arra, hogy akadálymentessé tegyék a digitális anyagaikat. A WAMDIA partnerek olyan képzési programot  fejlesztenek, amelyben a résztvevők megismerik azokat az alkalmazói szoftverekbe beépített egyszerű technikákat, amelyekkel a közös használatra szánt digitális tartalmak (pl. szövegszerkesztőben készült dokumentumok, prezentációk vagy PDF anyagok) akadálymentesítése napi gyakorlattá válhat. Ez különösen fontos, ha figyelembe vesszük, hogy semmi értelme annak, hogy a weboldal akadálymentes, ha az oldalról letölthető dokumentumokra ez nem igaz.

  • Projekt időtartam: 2017 október –2019 szeptember
  • Projekt azonosító: 2017-1-ES01-KA202-038673
  • Koordinátor: La Universidad de Alcalá a través del Departamento de Ciencias de la Computación
  • Résztvevő országok: Spanyolország, Magyarország, Olaszország, Svédország, Írország
  • Weboldal: http://wamdia.eu

Hartyányi Mária

e-mail: maria.hartyanyi@itstudy.hu 

iTStudy Hungary Oktatóközpont

Login (1)

Want to write a blog post ?

Don't hesitate to do so! Click the link below and start posting a new article!

Últimos debates

Enfoques temáticos de la EPALE 2021. ¡Empecemos!

Os invitamos a enriquecer con vuestras aportaciones y conocimientos lo que va a ser un año intenso. Empecemos por participar en este debate en línea. El debate en línea tendrá lugar el martes 9 de marzo de 2021 de 10 a 16 horas CET. La discusión escrita será introducida por un directo con una introducción a los focos temáticos de 2021, y será presentada por Gina Ebner y Aleksandra Kozyra de la AEEA en nombre del Consejo Editorial del EPALE.

Más

Discusión de EPALE: Aprendizaje mixto en la educación de adultos

En este contexto, el jueves 26 de noviembre de 2020, a partir de las 10.00 horas hasta las 16.00 horas CET, EPALE acogerá un debate en línea sobre el aprendizaje mixto en la educación de adultos. El debate tendrá un nuevo formato, comenzando a las 10 con una transmisión en vivo de 30 minutos, acompañado y seguido por el debate sobre los comentarios de la plataforma.

Más

Debate en EPALE: inclusión social de la población envejecida y aprendizaje intergeneracional

El miércoles 28 de octubre, a partir de las 10 a.m. CEST, EPALE acogerá un debate en línea sobre la inclusión social de la población envejecida y el aprendizaje intergeneracional. Los comentarios estarán abiertos el 19 de octubre para que los participantes puedan presentarse y enviar sus comentarios con antelación. ¡Únete a nuestro debate en línea!

Más