chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plataforma electrónica dedicada a la enseñanza para adultos en Europa

Sala de prensa

Crna Gora učestvovala na Forumu "Globalno obrazovanje 2018"

13/12/2018
Idioma: HR

Sastanak Globalno obrazovanje 2018 je forum visokog nivoa koji ima za cilj da se sagleda napredak po osnovu zajdničkih obaveza i posvećenosti globalnom obrazovanj od usvajanja Agende za održivi razvoj 2030. Tehnički dio sastanka su otvoril gdja Stefania Giannini, pomoćnica generalnog direktora UNESCO za obrazovanje, gdin Koen Pelleriaux, generalni direktor za obrazovanje flamanske zajednice u Belgiji i N.V. holandska princeza Laurentien. U ovkiru paralelnih sesija Crna Gora je predstavila trenutno stanje u obrazovnom sistemu kada je riječ o klimatskim promjenama i obrazovanju za održivi razvoj, stručnom obrazovanju, kao i upotrebi tehnologije i inovacija.

Ministarski segment sastanka je otvorila Nj.V. kraljica Belgije Matilda zajedno sa gdinom Rudy Demotte-om, ministrom-predsjednikom za obrazovanje francuske zajednice u Belgiji i gdjom Hilde Crevits, pomoćnicom ministra-predsjednika za obrazovanje flamanske zajednice u Belgiji. Pored njih, prisutnima su se na otvaranju obratili Nj.E. ambasadorka Inga Rhonda King, predsjednica Ekonomskog insocijalnog savjeta Ujedinjenih nacija i gdin Tibor Navracsis, evropski komesar za obrazovanje, kulturu, mlade i sport.

Glavni rezultat sastanka je zajednička izjava koja se odnosi na obrazovanje u današnjem svijetu i obezbjeđivanje inkluzivnog i pravednog razvoja.

Više informacija o ovom sastanku možete naći na sledećoj stranici: http://www.mps.gov.me/vijesti/194509/Crna-Gora-ucestvovala-na-Forumu-Globalno-obrazovanje-2018.html

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn