chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plataforma electrónica dedicada a la enseñanza para adultos en Europa

 
 

Recurso

Sensibiliserende film over digitale uitsluiting

Idioma: NL

Enviado por Karine Nicolay

Geen toegang hebben tot de nieuwe technologieën of niet beschikken over digitale competenties kan een negatieve impact hebben op het leven van burgers: isolement, moeilijk toegang krijgen tot gezondheidszorg en onderwijs. Daarom lanceert de Koning Boudewijnstichting de sensibiliserende film "Ik kom van een andere planeet". Die film laat de problemen zien van mensen die niet in staat zijn om digitale middelen te gebruiken of er geen toegang toe hebben.

Zoeken naar werk, huisvesting of een zorgverstrekker, je belastingaangifte invullen, je kinderen inschrijven op school, hen helpen om informatie op te zoeken voor hun schoolwerk... Door de toenemende digitalisering van onze samenleving worden de mogelijkheden die de nieuwe technologieën bieden en die het leven makkelijker maken voortdurend talrijker. Maar volgens de Digitale Barometer van 2018 heeft heeft bijna 10 procent van de Belgen tussen 16 en 74 jaar nog nooit gebruik gemaakt van internet.

De film "Ik kom van een andere planeet" toont scènes die uit het leven zijn gegrepen en geeft een beter begrip van wat digitale uitsluiting betekent. Met dit initiatief wil de Koning Boudewijnstichting de aandacht vestigen op een problematiek die nog te vaak wordt onderschat.

Digitale uitsluiting treft de meest kwetsbare mensen in onze samenleving, maar niet alleen hen. De film toont een waaier aan vormen van ongelijkheid die verbonden zijn met de toegang tot digitale technologieën en met het gebruik ervan. "Het klopt dat sinds tien jaar de ongelijkheid wat betreft de toegankelijkheid van nieuwe technologieën is verminderd. Het gaat om minder mensen dan voordien, maar tegelijk is de ongelijkheid groter geworden en treft ze meestal mensen met een laag opleidingsniveau, ouderen en vrouwen", benadrukt Erika Racquet van de Koning Boudewijnstichting.

/en/file/filmpng-0film.png


 

 

Autor(es) del recurso : 
Yves Dorme - Koning Boudewijnstichting
Fecha de publicación:
Lunes, 3 Diciembre, 2018
Idioma del documento
Tipo de recurso: 
Otro(s)
País:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn