chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plataforma electrónica dedicada a la enseñanza para adultos en Europa

 
 

Sala de prensa

U Bijelom Polju otvoren dnevni boravak za stare osobe

30/11/2018
Idioma: HR

Dnevni boravak za stara lica otvoren je danas u Bijelom Polju, sa ciljem unapređenja socijalne zaštite starijih, očuvanja i poboljšanja kvaliteta njihovog života.

Dnevni boravak za stare prvi je takav servis u bjelopoljskoj opštini, a njegovim otvaranjem stvaraju se uslovi za integraciju ove ranjive kategorije u zajednicu na osnovu jednakih mogućnosti, kazao je danas  generalni direktor Direktorata za socijalno staranje i dječiju zaštitu, Goran Kuševija.

„Otvaranjem Dnevnog boravka za stara lica u opštini Bijelo Polje nastoji se poboljšati kvalitet života starijih u ovoj opštini, a teži se i da se kod korisnika podstakne razvoj praktičnih vještina i da se koristeći sopstvene potencijale osnaže za samostalan život, te da im se pruži prilika da u granicama svojih mogućnosti doprinose unapređenju socijalnog ambijenta u opštini Bijelo Polje“, kazao je Kuševija.

On je istakao da je Ministarstvo rada i socijalnog staranja kroz projekat „Razvoj kapaciteta za pružanje usluga socijalne zaštite u Crnoj Gori“, koji realizuje uz tehničku podršku UNDP-a, opremilo objekat Dnevnog boravka za starije u opštini Bijelo Polje, koji je za potrebe uspostavljanja ove usluge obezbijedila opština Bijelo Polje i stavila ga na raspolaganje Domu starih koji će biti pružalac usluge.

„U želji da im pomognemo i zadovoljimo socijalnu, psiho-fizičku i zdravstvenu dimentziju života starijih osoba, odlučili smo da otvorimo ovaj Dnevni boravak. Korisnici boravka će biti lica koja se nalaze na evidenciji Centra za socijalni rad Bijelo Polje, a usluge će pružati socijalni radnici i medicinsko osoblje naše ustanove“, kazao je Pavićević.

Prema riječima Pavćevića, Dnevni boravak će biti koncipiran tako da se stare osobe druže, razgovaraju i koriste usluge u skladu sa svojim afinitetima.

Više informacija možete pronaći na sledećoj adresi: http://www.radiobijelopolje.me/index.php/bijelo-polje/9114-u-bijelom-polju-otvoren-dnevni-boravak-za-stare-osobe-video

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn