chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plataforma electrónica dedicada a la enseñanza para adultos en Europa

 
 

Sala de prensa

Trening kurs u oblasti ljudskih prava u Berlinu

24/08/2018
Idioma: HR

European Youth Press u saradnji sa NVO Mladiinfo Montenegro poziva sve zainteresovane da se prijave na „Data-driven Storytelling about Human Rights“ trening kurs koji će se održati u periodu od 23. septembra do 01. oktobra 2018. godine u Berlinu.

Glavni cilj treninga je unaprijediti vještine informatičkog novinarstva kroz praktičnu obuku i rad na stvarnoj priči. U ovom projektu učestvovaće partneri iz osam zemalja, a učesnici će imati priliku da unaprijede svoje vještine i odmah ih primijene u praksi. Krajnji rezultati njihovog rada objaviće medijski partneri projekta. Ovaj kurs će takođe stvoriti međunarodnu mrežu mladih ljudi, novinara i aktivista koji se bave medijima i ljudskim pravima.
Tokom kursa učesnici će sticati vještine boljeg razumijevanja ljudskih prava, učiti I primjenjivati
tehnike novinarstva: pronalaženje pravih podataka, editovanje, kompajliranje, itd., imati priliku da se pridruže timovima i rade na specifičnim projektima koji imaju za cilj objavljivanje u nacionalnim medijima, kao I da izgrade profesionalne kontakte i dobiju praktično iskustvo u radu.
Trening kurs je finansiran Erasmus+ grantom, i za učesnike iz Crne Gore obezbijeđena je naknada za putne troškove u iznosu od 250 eura, smještaj i hrana su takođe pokriveni programom. Više o uslovima i načinu prijave na kontakt@mladiinfo.me.

https://mladiinfo.me/trening-kurs-u-oblasti-ljudskih-prava-u-berlinu/   

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn