chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Plataforma electrónica dedicada a la enseñanza para adultos en Europa

 
 

Sala de prensa

Nenehno učiti se, družiti se in osebnostno rasti – to pomeni živeti s knjižnico

13/05/2015
Idioma: SL

Knjižnice svojim uporabnikom in obiskovalcem ponujajo ogromno, vprašanje pa je, ali vse ponujeno znamo izkoristiti. Tu ne gre le za bogate zakladnice knjig, ampak tudi za pridobivanje novih znanj, druženje, učenje in raziskovanje. Ali sploh vemo, kaj vse naj knjižnice ponujajo? Ali vemo, da v njih najdemo kaj zase pripradniki prav vseh generacij? In ali tudi izobraževalci odraslih veste, da je učeče se uporabnike vedno koristno napotiti  v knjižnico?

Bogate čitalnice, prosta uporaba računalnikov in dostop do interneta, številni tečaji, delavnice, razstave, predavanja, dogodki … Žal veliko ljudi še vedno ne ve, da v knjižnici niso le knjige, veliko pa je tudi takih, ki so knjižnico dejavno vključili v svoje življenje, s tem pa obogatili svoja življenja z novimi znanji in spoznanji. Eden izmed the je tudi Marko, katerega zgodbo o tem, kako mu je Knjižnica spremenila življenje, lahko preberete na spletnem mestu European InfoNet Adult Education: http://www.infonet-ae.eu/articles-national-affairs/2241-to-socialize-to-learn-to-grow-personally-to-live-with-your-library.

Izobraževalci odraslih tako ne pozabite na knjižnice, saj s tem obogatite tako svoje delo kot tudi življenje učečih se posameznikov in skupin. Več o možnostih, ki jih ponujajo knjižnice v izobraževanju odraslih in vseživljenjskem učenju, si boste v prihodnjih dneh lahko prebrali tudi v spletnem blogu.

Simona Kavčič, ACS

 

*Fotografije so del arhiva Mestne knjižnice Ljubljana.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn