chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plataforma electrónica dedicada a la enseñanza para adultos en Europa

Sala de prensa

Bolji region pocinje sa tobom - projekat RYCO

12/11/2017
por Miloš Trivić
Idioma: HR

Vizija projekta RYCO je održiva, dinamična tržišna privreda zasnovana na inovacijama, učenju i znanju, koja svima puža jednake šanse za učešće i razvoj: razvoj preduzetničkih vještina, održivi ekonomski razvoj, stvaranje novih radnih mjesta i lokalni i regionalni razvoj zavise od učinka privatnog sektora i podrške sposobnog javnog sektora.

Misija je da se doprinese stvaranju novih radnih mjesta i razvoju ekspertize u oblasti ekonomskog razvoja kao efektivnih metoda za izgradnju društva.

Naziv projketa je “Upoznaj svoja prava i svoja znanja podijeli sa drugima”. Ciljna grupa je 10 mladih iz Mostara, 10 mladih iz Crne Gore i 10 mladih iz Srbije i tri do četiri nastavnika iz svake zemlje, a mladi treba da budu iz osjetljivih grupa od 15 do 30 godina

Kratak opis projekta: U prvoj fazi predstavnici iz Srbije i Crne Gore idu u posjetu Medicinskoj skoli u  Mostaru sa zadatkom da urade program interkultuaralne druzionice. U drugom i trecem mjesecu nastavnici i treneri organizuju radionice a mladi otvaraju grupu na facebooku. Ova grupa ima zadatak da komentarise odredjene postavljene materijale na teme prava, demokratije, pomirenja i dr. U četvrtom i petom mjesecu realizuje se interkulturalni kamp na Zlatiboru u kome ucestvuje 30 mladih i devet odraslih. U šestom mjesecu realizuje se zavrsna konferencija u Crnoj Gori na kojoj prisustvuju predstavnici Srbije i Bosne i Hercegovine.

Rok za prijave je 18. novembar 2017.

Detaljnije mozete pogledati na zvanicnoj internet stranici organizatora ili internet stranici projekta.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email