chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plataforma electrónica dedicada a la enseñanza para adultos en Europa

Sala de prensa

Projekt RefugessIN, Begunski časi: Iščemo vzore nekdanjih beguncev

25/04/2017
Idioma: SL

Projekt RefugeesIn, Begunski časi preučuje evropski film o pribežnikih in pribežništvu. Podobno kot v primeru starejših (projekt CINAGE) ugotavljamo, da pripovedi o pribežnikih  vsebujejo kopico stereotipov. V okviru projekta Begunski časi, bomo pripravili tudi dokumentarne filme o uspešnih, integriranih nekdanjih pribežnikih. V ta namen, vas prosimo za sodelovanje.

 

Na Slovenski univerzi za tretje življenjsko obdobje pripravljamo žariščne skupine, ki bodo ocenile evropke filme o pribežnikih. Želimo si spoznati nekdanje pribežnike, ki so se v času vojne v Bosni, na Hrvaškem in v Srbiji  preselili v Slovenijo, se spoprijeli s slovensko kulturo in jezikom, se vključili v življenje, pogumno in uspešno, denimo glasbeniki, umetniki vseh vrst, znastveniki, zdravniki, podjetniki. Radi bi upodobili njihovo opogumljajočo zgodbo v obliki dokumentarnega filma. Se morda sami prepoznate v tem opisu, ali morebiti poznate koga?

Hvaležni bi vam bili za stik z nami.

Pišete nam lahko na elektonski naslov dusana.findeisen@guest.arnes.si.

O projektnih aktivnostih RefugeesIn, Begunski časi smo že pisali tudi na EPALE (povezava 1, povezava 2, povezava 3), več o projektu pa si lahko preberete tudi na spletni strani Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje.

 

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn