chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plataforma electrónica dedicada a la enseñanza para adultos en Europa

Sala de prensa

U PODGORICI I NA CETINJU FLUID DIZAJN FORUM

20/04/2017
Idioma: HR

Peto izdanje FLUID dizajn foruma održaće se od 21. do 27. aprila u Podgorici i 26. aprila na Cetinju. Manifestaciju čini niz predavanja, radionica i izložbi na kojima će se okupiti renomirani dizajneri, umjetnici i profesionalci iz različitih oblasti, kao i brojni studenti iz zemlje i regiona. Ovogodišnji program jednog od najprepoznatljivijih dizajnerskih festivala u regionu realizovaće se u okviru sedmice obilježavanja Dana Univerziteta Crne Gore.

Tema FLUID-a je „Vidljivo/Visible“, što ukazuje na potrebu da se ojača vidljivost Foruma, ali i na oživljavanje određenih zapostavljenih mjesta u Podgorici koja imaju potencijal da budu vidljiva.

Otvaranje FLUID-a biće u prostorijama Sportskog i kulturnog Centra Univerziteta Crna Gore, a u Univerzitetskom parku biće otvorena izložba „KONTEKSTI ILUSTRACIJE-LJUBAV“ na kojoj će biti predstavljeni radovi jedanaest mladih ilustratora iz Crne Gore u selekciji Suzane Pajović. Ova izložba je dio programskog segmenta FLUID Expo u okviru kojeg će biti realizovane još četiri izložbe. Dejan Dragosavac Ruta, grafički dizajner iz Zagreba,  predstaviće se izložbom „VIDI DIZAJN!“ koja će biti u Perjaničkom domu Centra savremene umjetnosti Crne Gore na Kruševcu. U Umjetničkom paviljonu Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore biće upriličena retrospektivna izložba arhitekte Slobodana Vukajlovića. Na Cetinju će u Crnogorskoj galeriji umjetnosti „Miodrag Dado Đurić“, biti priređena izložba plakata mladih crnogorskih dizajnera pod nazivom „Jedan PUNKT dva“ u produkciji Kulturnog centra Punkt iz Nikšića, a ispred Ministarstva kulture biće otvorena internacionalna izložba plakata na temu „TOLERANCIJA“. Posjetoci izložbe biće u prilici da vide plakate najznačajnijih dizajnera današnjice po izboru Mirka Ilića, poznatog dizajnera iz Njujorka, a Crnu Goru u ovoj prestižnoj selekciji predstavlja mladi grafički dizajner Srđa Dragović.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn