chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plataforma electrónica dedicada a la enseñanza para adultos en Europa

Sala de prensa

Veiledning om arbeidsretting av opplæring for innvandrere

12/09/2016
por Graciela Sbertoli
Idioma: NB
 

Bærum kommunale voksenopplæring får støtte fra Vox, slik at de kan fungere som besøksskole for å veilede andre voksenopplæringssentre i hvordan norskopplæring for innvandrere kan arbeidsrettes.

Bærum VO jobber for tiden med å utarbeide en veileder i arbeidslivskunnskap i samarbeid med Vox, og de skal nå påta seg rollen ved å ta imot besøk eller besøke andre voksenopplæringssentra.

Illustrasjonsfoto: Kvinner foran PC-skjerm
 

Rettet mot arbeidslivet

Arbeidsretting av norskopplæringen innebærer at opplæringen har fokus på arbeidslivet og på å gi deltakerne opplæring som er nyttig for å komme i arbeid.

Innvandrere som skal ut i arbeid, trenger relevant fagkompetanse, språkferdigheter i norsk og kunnskap om norsk arbeidslivskultur.

 

Les mer: Her finner du Vox-rapporten om hvordan koblingen mellom norskopplæring og praksis bør gjøres for å oppnå gode resultater.

 

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn