chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plataforma electrónica dedicada a la enseñanza para adultos en Europa

Recurso

Socijalna uključenost starijih osoba u Bosni i Hercegovini

Idioma: SR

Enviado por Daria Mrsic

Publikacija “Socijalna uključenost starijih osoba u Bosni i Hercegovini” je nastala, kao sastavna aktivnost, u okviru partnerskog regionalnog trogodišnjeg projekta Inicijativa za socijalno uključivanje starijih osoba – TASIOP, kojeg su sufinansirali Evropska unija, Austrijska razvojna agencija i Austrijski Crveni krst, a realizovan je u pet zemalja Zapadnog Balkana: Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji i Srbiji.

Projekat je regionalno koordinirao Crveni krst Srbije, a u Bosni i Hercegovini je partner i nosilac projekta bilo Društvo za psihosocijalnu pomoć i razvijanje dobrovoljnog rada OSMIJEH, Gračanica, a trajalo je od 1. februara 2016. godine do 31. maja 2019. godine.

Cilj projekta je bio jačanje i izgradnja kapaciteta organizacija civilnog društva koja se bave različitim aspektima demografskog starenja (istraživanjima, javnim zagovaranjem, promotivnim kampanjama, pružanjem usluga u zajednici...), kao i motivisanje samih starijih kako bi se uključili u procese donošenja odluka i kreiranja politika vezanih za socijalnu inkluziju starijih žena i muškaraca na regionalnom i lokalnom nivou u zemljama Zapadnog Balkana.

Istraživanje, koje je predstavljeno u publikaciji, radila je dr. Nusreta Kepeš, uz podršku Društva OSMIJEH, Gračanica. Asistent na istraživanju je bio Hamdija Kujundžić.

Autor(es) del recurso : 
Dr. Nusreta Kepeš, Mr. Vahida Huzejrović, Hamdija Kujundžić
Fecha de publicación:
Jueves, 5 Noviembre, 2020
Tipo de recurso: 
Otro(s)
País:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email