chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plataforma electrónica dedicada a la enseñanza para adultos en Europa

Recurso

Az intergenerációs tanulás hazai és nemzetközi megvalósulási formái

Idioma: HU

Enviado por Györgyi Bajka

Magyarország és a világ gazdaságilag fejlettnek tekinthető országainak demográfiai változásai arra ösztönöznek, hogy olyan innovatív, az intergenerációs tanulást középpontba helyező programokat hozzunk létre, amelyek a jövőben az elöregedő társadalmak kohéziós erejét növelhetik. Az intergenerációs tanulás, más néven generációk közötti tanulás, egy olyan tudástranszfer, amely az idősek és a fiatalok interakciója során jön létre. A társas kölcsönhatás hatására különböző generációs perspektívákat és gondolkodásmódokat ismerhetnek meg a résztvevők (Varga, 2012). A folyamat arra is lehetőséget biztosít, hogy a különböző nemzedékek egymástól illetve egymásról tanulhassanak. Az intergenerációs tanulás további fontos célkitűzése, hogy az öregedés természetes és pozitív tapasztalatként jelenjen meg a társadalomban (Varga, 2012).

Jelen tanulmány célja, hogy a releváns szakirodalom feltárásával átfogó képet nyújtson a hazai és a nemzetközi intergenerációs programok megvalósulási formáiról, hatásairól, illetve azok társadalmi fontosságáról.

Autor(es) del recurso : 
Szűcs Boglárka
Gál Anikó
Hódi Ágnes
ISBN: 
978-80-89691-52-4
Fecha de publicación:
Lunes, 5 Noviembre, 2018
Idioma del documento
Tipo de recurso: 
Artículos
País:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email