Pasar al contenido principal
News
Noticias

Minosia Labyrinth - een nieuw educatief rollenspel over migratie

Innovatief en educatief rollenspel 'Minosia Labyrinth'

In het driejarige (2017-2020) strategische partnerschapsproject “In the Footsteps of a Migrant”, ontwikkelden de vier organisaties Solar e.V. (Duitsland), Refugee Company (Nederland), CIDAS (Italië) en Art Fusion (Roemenië) een innovatief en educatief rollenspel genaamd Minosia Labyrinth.

Minosia Labyrinth is een educatief en immersief rollenspel over migratie in Europa. Het heeft als doel om via 'embodied learning' inzicht te geven in de complexiteit van het migratiesysteem in Europa en bewustwording te creëren over de moeilijkheden waarmee migranten en vluchtelingen worden geconfronteerd. In het spel bewegen spelers zich binnen een soort labyrint van instanties en vinden interacties plaats met andere spelers. Hierin komen zij diverse barrières tegen, zoals wetten en regelgeving, vastlopende bureaucratie, taalbarrières, racisme en discriminatie, privileges en vooroordelen, et cetera. Door 'in de voetsporen' van een migrant, vluchteling - of bijvoorbeeld een advocaat, journalist of immigratieambtenaar - te stappen, wordt de realiteit van migranten en vluchtelingen beter invoelbaar. Het spel creëert daarmee empathie en vergroot het begrip voor migranten en vluchtelingen. Daarnaast biedt het spel diverse methodes om vervolgens het gesprek aan te gaan over (institutioneel) racisme, privileges en stereotypen. Het spel is geschikt voor diverse doelgroepen, zoals non-profit organisaties, scholen, universiteiten, docenten, maatschappelijk werkers, jongerenwerkers, vrijwilligers en professionals die werken met migranten en vluchtelingen. Het spel is speciaal ontwikkeld voor mensen in een geprivilegieerde positie.Minosia Labyrinth is een non-formeel educatieve tool om de onderwerpen migratie en inclusie op verschillende lagen te behandelen. Het spelen van Minosia Labyrinth helpt om de volgende doelen te bereiken:

  • Empathie vergroten voor migranten en vluchtelingen
  • Mensen sensibiliseren voor inclusie- en integratiekwesties
  • De diversiteit van migranten en hun redenen om te migreren zichtbaar maken
  • De complexiteit van het migratie- en inclusieproces zichtbaar maken
  • Mensen laten reflecteren op hun privileges
  • Stereotypen en vooroordelen ontkrachten
  • Bewustwording vergroten over historische kwesties en huidige wereldwijde onderlinge afhankelijkheden
  • Bewustmaking van de historische invloed van kolonialisme
  • Laten zien dat migratie een fundamentele menselijke kwestie is

Minosia Labyrinth is verkrijgbaar in vijf verschillende uitvoeringen. Er is een Europese versie in het Engels, die zich richt op de gemeenschappelijke procedures, regels en overeenkomsten in het migratiesysteem en inclusieprocessen van de betrokken landen van de Europese Unie. Bovendien zijn er vier aanvullende landversies in de nationale talen van de partnerorganisaties, die zijn aangepast aan de specifieke kenmerken van het migratiesysteem en de inclusieprocessen in de landen van de partnerorganisaties. Om de methode zo breed mogelijk te kunnen gebruiken, is het spel beschikbaar in een complexe en een minder complexe editie. De minder complexe editie kan worden gebruikt bij jongere mensen (ouder dan 14 jaar) en / of mensen die weinig ervaring hebben met de bureaucratische en administratieve processen rondom migratieprocessen. De complexe versie is speelbaar met mensen die bekend zijn met deze bureaucratische en administratieve processen.

De projectwebsite www.minosia.eu bevat het hele pakket aan materiaal dat nodig is om Minosia Labyrinth in alle edities en versies te spelen. Minosia Labyrinth wordt gepubliceerd onder de Creative Commons-licentie, waarmee de gebruiker Minosia Labyrinth verder kan aanpassen en ontwikkelen. Op de website staan ​​ook video tutorials die facilitatoren helpen bij het faciliteren van het rollenspel, een promotievideo en een forum om ervaringen uit te wisselen met faciliteren en om het spel verder te ontwikkelen.

Login (0)

¿Quieres escribir un artículo?

¡No dudes en hacerlo! ¡Haz click en el link que aparece debajo y comienza a publicar un artículo nuevo!

Últimos debates

Enfoques temáticos de la EPALE 2021. ¡Empecemos!

Os invitamos a enriquecer con vuestras aportaciones y conocimientos lo que va a ser un año intenso. Empecemos por participar en este debate en línea. El debate en línea tendrá lugar el martes 9 de marzo de 2021 de 10 a 16 horas CET. La discusión escrita será introducida por un directo con una introducción a los focos temáticos de 2021, y será presentada por Gina Ebner y Aleksandra Kozyra de la AEEA en nombre del Consejo Editorial del EPALE.

Más

Discusión de EPALE: Aprendizaje mixto en la educación de adultos

En este contexto, el jueves 26 de noviembre de 2020, a partir de las 10.00 horas hasta las 16.00 horas CET, EPALE acogerá un debate en línea sobre el aprendizaje mixto en la educación de adultos. El debate tendrá un nuevo formato, comenzando a las 10 con una transmisión en vivo de 30 minutos, acompañado y seguido por el debate sobre los comentarios de la plataforma.

Más

Debate en EPALE: inclusión social de la población envejecida y aprendizaje intergeneracional

El miércoles 28 de octubre, a partir de las 10 a.m. CEST, EPALE acogerá un debate en línea sobre la inclusión social de la población envejecida y el aprendizaje intergeneracional. Los comentarios estarán abiertos el 19 de octubre para que los participantes puedan presentarse y enviar sus comentarios con antelación. ¡Únete a nuestro debate en línea!

Más