chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plataforma electrónica dedicada a la enseñanza para adultos en Europa

Recurso

Info ISIO 2020–2021

Idioma: SL

Enviado por Nevenka Kocijančič

Skupni časopis sedemnajstih svetovalnih središč za izobraževanje odraslih, ki jim kratko rečemo kar središča ISIO, predstavlja svetovanje kot dejavnost, ki odpira nove priložnosti in možnosti. 

V časopisu Info ISIO 2020–2021 v uvodniku med drugim vabijo na letošnje Dneve svetovalnih središč, ki bodo med 23. in 25. septembrom, v nekaterih okoljih pa tudi prej in kasneje. Na različnih dogodkih (v knjižnicah, v nakupovalnih središčih, na ulici idr.) bodo svetovalci središč ISIO in njihovi partnerji predstavljali, kako se lahko vključite v želeno izobraževanje, kako uspešno hoditi po poti učenja, kako načrtovati in razvijati svojo kariero … Kje in kdaj jih središča ISIO organizirajo, si lahko ogledate na spletni strani http://isio.acs.si v rubriki Dogodki. 

Poleg predstavitve svetovalne podpore središč ISIO in možnosti svetovanja zaposlenim lahko v tej številki preberete prispevka o možnostih vključevanja v formalne in neformalne izobraževalne programe. Ker je vključitev v izobraževanje povezana s stroški, so predstavljene tudi možnosti sofinanciranja. Najpomembnejši del predstavljajo prispevki iz prakse: o svetovanju na daljavo je spregovorila priseljenka iz Bosne in Hercegovine, ki se pripravlja na izpit iz slovenskega jezika, svoje izkušnje s svetovanjem zaposlenim pa sta opisali tudi dve predstavnici podjetij, v katerih se zavedajo pomembnosti usposobljenih in motiviranih zaposlenih. Preberete pa lahko tudi uspešno zgodbo mlade podjetnice, ki se je odločila svoj čas namenili izobraževanju. 

Vabljeni k branju! 

Nevenka Kocijančič je zaposlena na Andragoškem centru Slovenije kot urednica spletnih strani. Že vrsto let se ukvarja s promocijo izobraževanja in učenja odraslih, v zadnjem času pa opravlja operativne naloge za projekt EPALE.

Autor(es) del recurso : 
Andreja Dobrovoljc (ur.)
Tanja Vilič Klenovšek (ur.)
Urška Pavlič (ur.)
Fecha de publicación:
Miércoles, 2 Septiembre, 2020
Idioma del documento
Tipo de recurso: 
Otro(s)
País:
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email