chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE - Plataforma electrónica dedicada a la enseñanza para adultos en Europa

Recurso

Aikuisten digitaaliset perustaidot Pohjoismaissa -raportti

Idioma: FI

Enviado por Jenni WESTÖ


Nordiskt Nätverk för Vuxnas Lärande (NVL) julkaisi keväällä 2020 yhteispohjoismaisena työnä tuotetun raportin, jossa syvennytään aikuisten digiperustaitojen tilaan Pohjoismaissa. Raportin tarkoituksena on antaa yleiskuva digitaalisten perustaitojen tilanteesta eri Pohjoismaissa ja selventää, millaisia käytäntöjä maissa parhaillaan on ja mitä mahdollisesti tarvitaan tulevaisuudessa.

Raportissa kuvataan, kuinka Pohjoismaissa on saavutettu hyviä tuloksia aikuisten digitaalisten valmiuksien parantamisessa. Tästä huolimatta tiettyjä digitaalisten perustaitojen osa-alueita on yhä tarpeen kehittää. Vaikka Pohjoismaat ovat edistyneet merkittävästi perustaitojen saralla, muun muassa PIAAC-tutkimuksen tulokset osoittavat, että merkittävällä osalla aikuisista ei vieläkään ole perustaitoja, joita he tarvitsevat osallistuakseen yhteiskunnan toimintaan aktiivisesti ja varmistaakseen toimeentulonsa.

Raportin tuottaneen verkoston jäsenet ovat aikuisten perustaitojen asiantuntijoita ja edustavat kaikkia Pohjoismaita.

Verkosto toivoo, että raporttia eivät lue ja käytä ainoastaan politiikasta ja päätöksistä vastaavat tahot vaan myös kaikki sidosryhmät, jotka työskentelevät perustaitoihin liittyvissä aikuiskoulutusohjelmissa ja -hankkeissa.


Raportin alkuperäinen englanninkielinen versio NVL:n verkkosivuilla.


Tekijä: NVL
Kuva: NVL


Raportin suomenkielinen käännös on tuotettu yhteistyössä EPALE Suomen kanssa. 

Autor(es) del recurso : 
NVL
EPALE Suomi
Fecha de publicación:
Jueves, 17 Septiembre, 2020
Idioma del documento
Tipo de recurso: 
Estudios e informes
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn Share on email